Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αγρίνιο: Ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με τους απλήρωτους λογαριασμούς των ενοικιαστών

        
epi-agrinioΟικονομική επιβάρυνση σε αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται η κοινωνική πολιτική του δήμου Αγρινίου.
Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου, προ δύο χρόνων περίπου, αποφασίστηκε, και ορθά θα λέγαμε, να μην γίνεται διακοπή της παροχής ύδατος σε όσους οφείλουν ποσό έως 100 ευρώ στο λογαριασμό τους. Καθώς όμως πολλές φορές το ποσό αυξάνεται αρκετά παραπάνω δίχως να εξοφλείται, η επιβάρυνση μεταφέρεται στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο οποίος βρίσκεται προ απροόπτου καθώς αν δεν το εξοφλήσει στο ακέραιο, αδυνατεί να κάνει επανασύνδεση νερού σε επόμενο ενοικιαστή αφού πρέπει πρώτα να πληρώσει το χρέος του προηγούμενου........
Κατόπιν παλιότερης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου, όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του νερού του, μπορεί να προχωρήσει σε διακανονισμό πληρωμής, ενώ όπως είπαμε έχει ληφθεί απόφαση να μην κόβεται το νερό για οφειλές κάτω των 100 ευρώ. Καθώς όμως η επόμενη μέτρηση κατανάλωσης γίνεται μετά από ένα τετράμηνο, είναι δυνατόν ο απλήρωτος λογαριασμός ακόμη και να υπερδιπλαστιαστεί. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ενοικιαστών οι οποίοι έφυγαν από το ακίνητο, «φεσώνοντας» τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να χρωστά ένα σεβαστό ποσό.
Σύμφωνα με τον Στράτο Καλύβα, ο οποίος ηγείται άτυπα του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκεται υπό δημιουργία στην πόλη μας, είναι παράλογο η οικονομική επιβάρυνση να μεταφέρεται στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και όχι στον οφειλέτη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων προτείνουν το σύνολο των λογαριασμών να μεταφέρεται στην εφορία, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Καλύβας, πολλές φορές δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα, καθώς αν δεν πληρώσουν τον ανεξόφλητο λογαριασμό, δεν μπορούν να επανασυνδέσουν το νερό. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτων καταλήγει ο κ. Καλύβας δεν αντέχει άλλο τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια ένα σπίτι έχει φτάσει να το πληρώσει διπλά και τριπλά.
Εφημερίδα «Συνέιδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου