Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Αγρίνιο: αναστάτωση στα εμπορικά από ελέγχους για το ωράριο!

  
DSCN0280
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην αγορά του Αγρινίου, όταν κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, αποτελούμενο από τρις υπαλλήλους, έκανε ελέγχους σε εμπορικά, διεκδικώντας να προσκομίσουν εντός πέντε ημερών εξηγήσεις από τους εμπόρους για το γεγονός ότι τα καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και όχι στη 13:00!.....
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης, η Γραμματέας Χάιδω Παπαζήση και μέλη του ΕΣΑ ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους και έσπευσαν στα καταστήματα όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα το κλιμάκιο. Ακολούθησε διάλογος σε πολύ έντονους τόνους, με τα μέλη του κλιμακίου να επικοινωνούν, όπως ενημέρωσαν στη συνέχεια τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, με το Υπ. Εργασίας, απ όπου και έλαβαν όπως εξήγησαν εντολή να σταματήσουν προς το παρών του ελέγχους. Την Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ μελών του Εμπορικού Συλλόγου και του Τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας του Αγρινίου, για να συζητήσουν τα περεταίρω.
koi-epitheorisi-elegxoi-se-emporika2
«Ενημερωθήκαμε σήμερα από συναδέλφους ότι κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, βγήκε στην Αγορά και έκανε ελέγχους, απειλώντας με πρόστιμα, γιατί άνοιξαν τα καταστήματα από τις 11 και όχι από τις 13:00. Το Δ.Σ. του συλλόγου ήρθε στην αγορά, εντόπισε το κλιμάκιο και απέτρεψε τη συνέχιση των ελέγχων,. Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι κάνοντας αβάντα σε πολιτικές που καταστρατηγούν κάθε είδους ωραρίου, καταστρατηγούν την Κυριακάτικη αργία, εξαθλιώνοντας εργασιακά δικαιώματα, έβγαλαν σήμερα, Μ. Παρασκευή, σε μια αγορά που έτσι ή αλλιώς στενάζει, να ελέγξουν τις τοπικές επιχειρήσεις ή από τις 13:00,βασιζόμενοι σε βασιλικό διάταγμα του ‘76. Η αγορά του Αγρινίου,όμως, ανοίγει τη Μ. Παρασκευή στις 11 τα τελευταία 30 χρόνια, βάση νομαρχιακή απόφασης που πάρθηκε πριν από δεκαετίες!», δηλώνει στο agriniopress.gr ο κ. Πανος Μπεσίνης, πρόεδρος του ΕΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου