Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Και η Εκκλησία στην «υπηρεσία» των συνδυασμών;

        

pre-kantanis-papanastasiouΚαι η τοπική εκκλησία «επιστρατεύεται» στον προεκλογικό αγώνα με ορισμένους υποψηφίους να δείχνουν αλήθεια μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Έτσι μετά την επίσκεψη του κ. Αντωνόπουλου στον Μητροπολίτη, όπου ο κ.κ. Κοσμάς φέρεται μάλιστα να έκανε δηλώσεις του τύπου «…εάν εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Αντωνόπουλος, θα έχουμε καλύτερη συνεργασία με τον δήμο» τώρα υποψήφιες και υποστηρίκτριες  του Γ. Παπαναστασίου ανέλαβαν πρωτοβουλία για να δωρίσουν πασχαλινά εδέσματα στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου . Έχουμε ξαναπεί βέβαια πως ο εθελοντισμός και η προσφορά απαιτούν και σεμνότητα και δεν είναι για προεκλογική προβολή , αλλά ακόμη περισσότερη εντύπωση μας προκάλεσε η δήλωση του εφημερίου του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου π. Κων/νου Καντάνη..........
Ο πάτερ Κωνσταντίνος Καντάνης υποστήριξε , σύμφωνα με το δελτίο του συνδυασμού, πως «… μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία βοήθεια και ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή αλλά  μόνη της η Εκκλησία , ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς και οι πολίτες προσπαθούν  να αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατάρρευση και να διατηρήσουν  την παροχή φαγητού, τροφίμων και ρούχων, σε συμπολίτες μας που λόγω της κρίσης, άλλα και άλλων αιτιών, έχουν πρόβλημα επιβίωσης.»
Αν δεν είναι αυτή ωμή παρέμβαση της Εκκλησίας στις εκλογές, τότε ποια είναι;
Μετά λοιπόν τις αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες του εν λόγω εφημέριου, τον βλέπουμε να παρεμβαίνει και στα αυτοδιοικητικά. Για να συμπεριφέρεται όμως έτσι, προφανώς έχει την αίσθηση της δύναμης και δεν λογαριάζει κανέναν. Καιρός να τον επαναφέρουν στην τάξη ή έστω να τον ενημερώσουν πως η τοπική Εκκλησία τουλάχιστον, δεν ανακατεύεται με εκλογές. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε.
To εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ήταν ο ίδιος ο π. Καντάνης που αρνήθηκε τι θέσεις που προσφέρθηκαν από πρόγραμμα του δήμου για τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, λέγοντας πως δεν χρειάζεται και τα βγάζει πέρα μόνος του.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου