Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Γιώργος, το χαράτσι και ο Ροβεσπιέρος...

 
venizelosanatropi
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, με ερωτήσεις από τον Γιάννη Πρετεντέρη, που του επέτρεπαν να επιδείξει την ρητορική του δεινότητα, χωρίς άμεσες και ευθείες απαντήσεις.
Εκεί που φάνηκε να δυσανασχετεί λιγάκι ήταν η αναφορά στην αποθέωση που γνώρισε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν πήγε στο Συνέδριο.
Παράλληλα πήρε αποστάσεις από τις σκληρές δικαστικές αποφάσεις για Παπαγεωργόπουλο και Τσοχατζόπουλο λέγοντας πως οι δικαστές μπορεί να επηρεαστούν από το πολιτικό περιβάλλον και αν δεν επικρατήσει το Κράτος Δικαίου κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε «ροβεσπιερικού» χαρακτήρα καταστάσεις.
Παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως έρχονται πολύ σκληρότερα μέτρα προσπαθώντας να υπεραμυνθεί της απόφασής του για το χαράτσι.
Για το θέμα της αποθέωσης του Γιώργου Παπανδρέου είπε πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι αυθόρμητα, αφήνοντας μία μπηχτή λέγοντας ότι «εγώ είμαι εναντίον των τεχνικών δημιουργίας κλίματος».
Σε ερώτηση γιατί δεν μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός στο Συνέδριο, όπως θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος, έκλεισε το θέμα λέγοντας «Ρωτήστε τον ίδιο».
Και η «ωραία ατμόσφαιρα» ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε εσωτερική ανατροπή του κ. Παπανδρέου.
Αυτό που τόνισε ήταν ότι υπήρξε σταδιακή απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας και εδώ πέταξε άλλο ένα «καρφί» λέγοντας πως όσοι τον στήριξαν το 2007 και διαφώνησαν, παραιτήθηκαν από την έδρα τους.
Είπε ακόμη ότι ήταν κάθετη η διαφωνία του για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο κ. Παπανδρέου.
Η είδηση που έβγαλε στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί το χαράτσι στα ακίνητα, ήταν πως το τέλος ακινήτων δεν θα είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα έρθουν.
Κατά τα άλλα μίλησε για την ανάσταση του ΠΑΣΟΚ μέσω του Συνεδρίου, επανέλαβε όσα κατά κόρον έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη ενότητας με την κεντροαριστερά (άσχετα αν ο Κουβέλης μέχρι τώρα το αρνείται), κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του.
Φάνηκε ικανοποιημένος από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ τόνισε ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από την κυβέρνηση ούτε ενδιαφέρεται για ανασχηματισμό.
Η συνέντευξη έγινε σε αστυνομικό κλοιό, καθώς στο στούντιο του Mega είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ομολογιούχοι για να διαμαρτυρηθούν
Μάλιστα ο Γιάννης Πρετεντέρης του έδωσε μια σειρά από αιτήματα των ομολογιούχων. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως παλαιότερα τους είχε κάνει μια πρόταση για το πώς να προστατεύουν, αλλά δεν τον άκουσαν. Την ίδια πρόταση είχε κάνει και στα Ταμεία, λέγοντας μάλιστα πως το ΙΚΑ τον άκουσε και σώθηκε...crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου