Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κάνει την ύστατη προσπάθεια για το Πανεπιστήμιο

 

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο Σχέδιο "Αθηνά" και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση του νέου μηχανογραφικού, έγινε νωρίτερα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου
Την ενημέρωση έκανε εκτός ημερησίας διάταξης ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, που παρέθεσε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο δήμος από την αρχή που διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες για το Σχέδιο "Αθηνά" μέχρι σήμερα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε το Σχέδιο να σημειώσει πως «όπως φαίνεται το Σχέδιο αυτό το ήθελε μόνο ο Αρβανιτόπουλος». Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη πως σ΄ αυτόν τον αγώνα δεν υπήρχαν πολλοί σύμμαχοι. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι από τα τρία περιφερειακά πανεπιστήμια που καταργήθηκαν μόνο το Αγρίνιο αντέδρασε. Παράλληλα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής, όπου συζητήθηκε το τελικό σχέδιο «Αθηνά» και μίλησαν συνολικά 62 βουλευτές, δεν βρέθηκε ούτε ένας να μιλήσει για τα καταργούμενα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο κ. Μοσχολιός είπε ακόμη ότι τόσο η πανεπιστημιακή κοινότητα, όσο και οι φοιτητές στο Αγρίνιο δεν συμμετείχαν όσο ενεργά έπρεπε στις αντιδράσεις αυτές, υπογραμμίζοντας μάλιστα την στάση του τμήματος ΔΠΦΠ, που όπως είναι γνωστό, έχει ταχτεί υπέρ της μεταφοράς του στην Πάτρα.
«Για άλλη μια φορά θα καλέσουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά». Καλώ τους βουλευτές μας να αντιδράσουν και να κάνουν μια προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή», είπε ο δήμαρχος Αγρινίου, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τονίζοντας ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί το ομόσπονδο πανεπιστήμιο.
Ανακοινώσε ακόμη ότι αύριο θα αναλάβει μια πρωτοβουλία, ώστε να επιτευχτεί μια ακόμα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Παράλληλα είπε πως υφίσταται και νομικό θέμα ,αφού ένα Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί να καταργήσει το νόμο με τον οποίο ιδρύθηκε το 2009 το αυτόνομο πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, προϊδεάζοντας έτσι και για νομική προσφυγή.
Υπέρ της νομικής προσφυγής τάχτηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Καζαντζής , σημειώνοντας πως είναι παράνομη η απόφαση με ένα ΠΔ να καταργείται νόμος. «Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί πιστεύω πως θα βγούμε νικητές» , είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Νικάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε ακόμα πιο δυναμικές ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί το σχέδιο «Αθηνά», σημειώνοντας πως είναι πάγια θέση της παράταξής του για αυτόνομο πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Στο πλαίσιο της ίδια συζήτησης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γρίνος ανέγνωσε κοινή επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένου, όπου αφού ασκείται κριτική στο σχέδιο «Αθηνά» και γίνεται λόγος για εμπαιγμό στην Αιτωλ/νία, τονίζεται πως οι δυο βουλευτές θα χαιρετήσουν τις όποιες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου