Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Kινητοποίηση αγροτών στο ΥΠΕΚΑ (φωτο-video)

        
koi-agrotes-ypeka1
Με το σύνθημα «δεν είμαστε επενδυτές ή επιχειρηματίες που από πλεόνασμα χρημάτων αναγκαστήκαμε να στραφούμε στα φωτοβολταϊκά, αλλά φτωχοί και μεροκαματιάρηδες παραγωγοί που ψάχναμε για συμπληρωματικό εισόδημα» διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πολυάριθμοι αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Δείτε σχετικά βίντεο
Δείτε φωτογραφίες
koi-agrotes-ypeka2Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ζήτησε να αρθούν επιτέλους οι αδικίες των αγροτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ έκανε λόγο για πόλεμο συμφερόντων και ανεξήγητες επιλογές εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες οδηγούν σε απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν είναι επενδυτές, αλλά αγρότες.
«Η εισφορά που μας επιβάλλεται είναι εξοντωντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς, από το Αγρίνιο, μια περιοχή που αρκετοί αγρότες στράφηκαν στην «πράσινη ενέργεια».
«Για εξαπάτηση των αγροτών από το κράτος, καθώς άλλα έταζαν και άλλα υλοποίησαν τελικά», έκανε λόγο το μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.
Οι παραγωγοί πέταξαν και έσπασαν πάνελς φωτοβολταϊκών, ενώ τα περιέλουσαν με γάλα και αγροτικά προϊόντα, όπως λεμόνια, σπαράγγια και ελιές.
Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζει και η ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον πρόεδρο Τζανέτο Καραμίχα, να κάνει λόγο για «δίκαια αιτήματα».
Εκτός των άλλων στη διαδήλωση που συνεχίζεται, ενώ αντιπροσωπεία αγροτών από το Αγρίνιο αναμένεται σε λίγο να δει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, τα μέλη Παναγιώτης Πεβερέτος, Θεοχάρης Γκουλιούμης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.
Παράλληλα, η επιτροπή αγώνα των παραγωγών θα μεταβεί στη βουλή για να επιδώσει σχετικό ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μπίκας-www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου