Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο κύβος ερρίφθη.Τέλος η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

 


Ο κύβος ερρίφθη.Τέλος η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Eγκυρες πληροφορίες μας ανέφεραν οτι στο Προεδρικό διάταγμα στο σχέδιο Αθηνά καταργείται η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου και πλέον θα ανήκει στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα .
Πριν απο λίγες μέρες είχαμε πληροφόρηση οτι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα έχει έδρα το Μεσολόγγι.Ζητάμε συγνώμη μιας και όπως μάθαμε πριν απο λίγο ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας απο την Πάτρα στο Μεσολόγγι.
Οπως μας μεταφέρθηκε πριν απο λίγο το αυτοματισμού μεταφέρεται στον Πειραιά ,το τμήμα της Ναυπάκτου παραμένει και το Γεωπονίας,ή νέα ονομασία του ΘΕΚΑ ,μεταφέρεται στην Αμαλιάδα.Απο τα Μουδανιά και την Ηγουμενίτσα μεταφέρονται στο Μεσολόγγι οι ιχθυοκαλλιέργειες .
Το σχέδιο Αθηνά δημιουργήθηκε με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας των ΤΕΙ κάτι που δεν ισχύει με την μεταφορά του ΘΕΚΑ στην Αμαλιάδα μιας και επιβαρρύνεται ο προυπολισμός του Υπουργείου Παιδείας με πάνω απο 6 εκατομμύρια ευρώ.Αφού η μεταφορά των μηχανημάτων ,δημιουργία νέων υποδομών στην Αμαλιάδα κρίνονται απαραίτητα για την λειτουργία του Γεωπονικού τμήματος,το κόστος των τριών κατευθύνσεων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.Αν προσθέσουμε και τα 3 εκατομμύρια των ήδη υπαρχουσών υποδομών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου τα οποία θα ερημώσουν φτάνουμε στα 6 εκατομμύρια κόστος.
Με ενα υπολογισμό η ωμή πραγματικότητα είναι οτι τα τμήματα που θα είναι στο Μεσολόγγι σε δύο χρόνια δεν αποκλείεται να κριθούν μη βιώσιμα μιας για παράδειγμα στην Πάτρα ίδρυεται ΣΔΟ την οποία εύλογα θα προτιμούν οι φοιτητές απο αυτή του Μεσολογγίου. πηγη.onairnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου