Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ενημερώνει για το ΤΕΙ

        
epi-tei-mes1Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώθηκε (ΣτΕ) και πληροφορεί Φορείς και πολίτες της περιοχής για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που στάλθηκε προς έγκριση (νομιμότητας) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) και που δυστυχώς προβλέπει πως έδρα θα είναι η Πάτρα.
Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση μετά την αρνητική εξέλιξη με τον Δικηγορικό Σύλλογο να τονίζει πως «ο αγώνας συνεχίζεται» «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους σχεδιαστές του υπό έγκριση απαραδέκτου σε βάρος μας Προεδρικού Διατάγματος και θα το αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο ΣτΕ (νομιμότητα), στην Κυβέρνηση (σκοπιμότητα) και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου . Στην ανακοίνωση του αναφέρει:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου υπεύθυνα ενημερώθηκε (ΣτΕ) και πληροφορεί Φορείς και Πολίτες της περιοχής μας για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που στάλθηκε προς έγκριση (νομιμότητας) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα).
Στο πολυσέλιδο κείμενο του σχετικού Π.Δ. ορίζονται, επιγραμματικά και μας αφορούν τα εξής:
1) Συγχωνεύονται τα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Τ.Ε.Ι. Πατρών και μετονομάζεται το νέο Ίδρυμα Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με ΕΔΡΑ την Πάτρα.
2) Από το Μεσολόγγι μετονομάζεται και μεταφέρεται:
α) Το τμήμα ΘΕΚΑ (Θερμοκηπίων – Ανθοκομίας) στην Αμαλιάδα, με έδρα της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων το Μεσολόγγι.
β) Επίσης, από το Μεσολόγγι μεταφέρεται το Τμήμα Αυτοματισμού στον Πειραιά.
3) Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του Μεσολογγίου, παύει να έχει εισακτέους και καταργείται το 2018.
4) Καταργούνται τα Τμήματα (Μεσολογγίου) Τεχνολογίας Υλικών, Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής που δεν είχαν εισακτέους και δεν λειτούργησαν.
5) Το Τμήμα στη Ναύπακτο καταργείται σαν παράρτημα, μένει (Αντίρριο) υπαγόμενο στην Πάτρα.
6) Το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων αποτελούν κατευθύνσεις στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι.
7) Τα Τμήματα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης των Μουδανιών (Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και Ηγουμενίτσας (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου) συγχωνεύονται στο του Μεσολογγίου.
8) Το Τμήμα Λογιστικής Πατρών συγχωνεύεται στο του Μεσολογγίου.
Υπάρχουν πλήθος μεταβατικών διατάξεων για το προσωπικό (διδακτικό, υπαλληλικό) και την περιουσία. Μέχρι να υλοποιηθούν θα προεδρεύει (διοικεί) η Πάτρα.
Συνοπτικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι καταργείται προκλητικά, διακριτικά και απαράδεκτα το αξιολογημένο (3ο στη Χώρα) Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου που συγχωνεύεται και απορροφάται από το Πατρών. Δηλαδή καταργείται και είναι, μαζί με της Λαμίας που συγχωνεύεται με το της Χαλκίδας, τα μόνα 2 Τ.Ε.Ι. από τα 16 της Χώρας. Παραμένουν 14, δηλαδή μια 12άδα κατώτερα του δικού μας. Παραμένει ακόμη και το “ανύπαρκτο” Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Τμήματά του να έρθουν σε Μεσολόγγι και Πάτρα. Επίσης σοβαρή αρνητική εξέλιξη είναι η έδρα του νέου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, που ορίζει την Πάτρα. Όπως επίσης αρνητικό είναι η παραμονή της πολυπληθούς Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα, ενώ προέβλεπε το αρχικό σχέδιο να έρθει στο Μεσολόγγι. Η Λογιστική Πατρών που έρχεται στο Μεσολόγγι δεν σημαίνει και αύξηση του αριθμού εισακτέων, ενώ είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που θα έρθουν στο Μεσολόγγι από τα Μουδανιά και την Ηγουμενίτσα. Δηλαδή η αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε τους μισούς σπουδαστές-τριες, καθόλου διοικητικό προσωπικό και ελάχιστο διδακτικό. Το μέλλον προδιαγράφεται περισσότερο αρνητικό του παρόντος (μείωση 30% εισακτέων, επαναφορά βάσης του 10, Κολέγια κ.ά.).
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους σχεδιαστές του υπό έγκριση απαραδέκτου σε βάρος μας Προεδρικού Διατάγματος και θα το αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο ΣτΕ (νομιμότητα), στην Κυβέρνηση (σκοπιμότητα) και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Ι.Π. Μεσολογγίου 29 Απριλίου 2013
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ατσαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου