Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δικάσιμος για την υπεξαίρεση στο δημοτικό παρκινγκ

        
epi-dhmotiko-parking
Για τις 21 Νοεμβρίου ορίστηκε η δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Αγρινίου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που διαπιστώθηκε στο δημοτικό παρκινγκ του Αγρινίου, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτούς λογιστές που όρισε ο δήμος Αγρινίου, για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο το 2011.
Για την υπόθεση με διάφορες κατηγορίες, έχουν ασκηθεί διώξεις σε 16 συνολικά άτομα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης την επίμαχη περίοδο, ο υπάλληλος που απολύθηκε από τον δήμο για την υπεξαίρεση καθώς και άλλα 14 άτομα, εργαζόμενοι με διάφορες σχέσεις εργασίας στην επιχείρηση.
Αυτό γιατί εκτός από το έλλειμμα των 30 χιλιάδων ευρώ που διαπιστώθηκε και για το οποίο θεωρείται υπεύθυνος ο πρώην υπάλληλος του παρκινγκ, διαπιστώθηκαν και κάποιες άλλες παρατυπίες – μη σύννομες διαδικασίες που σχετίζονται με πληρωμές προμηθευτών, έκδοση τιμολογίων κλπ, ύψους περίπου 16 χιλιάδων ευρώ.
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης είχε δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον δήμο Αγρινίου, όταν μετά από εντολή του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, διενεργήθηκε έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, που διαπίστωσαν τα συγκεκριμένα ευρήματα. Τότε κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων, που οδήγησε στην απόλυση του υπαλλήλου αλλά και στην υποβολή του φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που μετά την σχετική διαδικασία, άσκησε ποινικές διώξεις και η υπόθεση τον Νοέμβριο οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.
Ο βασικός κατηγορούμενος, αρνείται τις κατηγορίες και έχει προσφύγει κατά της απόφασης του Δ.Σ. του δημοτικού πάρκινγκ, ζητώντας την επαναπρόσληψη του και την απόδοση των μισθών που δεν του καταβλήθηκαν από την απόλυση του και μετά.
Π.Η.Τ.-ΓΕΓΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου