Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γιατί μας απασχολεί η περίπτωση Κικίλια...

 

To αν η απομάκρυνση του Η. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ ήταν σωστή ή λάθος κίνηση, θα το κρίνει η ιστορία. Και μάλλον υπερβολικοί είμαστε αφού η ιστορία κρίνει μεγάλα γεγονότα και δεν ασχολείται με θέματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «περί όνου σκιάς».

Αδιάφορος ήταν ο...
κ. Κικίλιας και δεν μας ενδιαφέρει πώς έγινε η απομάκρυνσή του. Αν δηλαδή τον έδιωξε ο Βρούτσης γιατί δεν συνεργάζονταν καλά ή κρύβεται κάτι άλλο με τα προγράμματα για τους ανέργους. Όπως επίσης μας είναι αδιάφορος κι ο κ. Θ. Αμπατζόγλου που αναλαμβάνει διοικητής στον ΟΑΕΔ.

Αυτά που θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν είναι πολύ σοβαρότερα.

Το πρώτο είναι η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Πριν μια εβδομάδα απειλούσαν ακόμη και με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έφευγε ο… Κικίλιας λες και ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας. Μάλιστα, ειδικά από την Ιπποκράτους διέδιδαν ότι αυτοί έχουν παγώσει την απομάκρυνσή του και ότι κανείς δε θα τον κουνήσει από τη θέση του. Μόλις ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν σα να μη συνέβη τίποτε. Κάτι ανακοινώσεις του στυλ «δε συμφωνούμε, δε βοηθά στην ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Που είναι οι δυναμικές αντιδράσεις κατά του Σαμαρά και του Βρούτση; Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε τελικά ο Κικίλιας δεν ήταν και κανένα σπουδαίο γεγονός για να προκαλέσουν ρήξη. Είτε γιατί στο παρασκήνιο έχουν υπάρξει άλλες συμφωνίες με φόντο και τον ανασχηματισμό. Κάτι σαν «σου δίνω, μου δίνεις» και κανείς δεν παθαίνει απολύτως τίποτε.

Το δεύτερο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ότι μας είναι αδιάφορο ποιος είναι διοικητής. Αυτό που έχει σημασία είναι να μοιραστεί σωστά και με διαφάνεια το χρήμα για τους ανέργους. Να υπάρξουν αποτελέσματα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Όχι να βολεύονται «δικά μας παιδιά» απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρότερο να ειπωθεί για μια υπόθεση που κάποιοι διογκώνουν εστιάζοντας στο πρόσωπο κι όχι στο αντικείμενο της δουλειάς....
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου