Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ζητά αξιοποίηση του νοσοκομείου

        
epi-nosokomeio-agriniou
Με ερώτηση της προς τους υπουργούς Υγείας -Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων-Εσωτερικών, η βουλευτής Αιτωλ/νιας της ΔΗΜΑΡ Νικη Φούντα ζητά την αξιοποίηση των υποδομών του Νοσοκομείου Αγρινίου
Η ερώτηση της κ. Φούντα, έχει ως εξής: «Το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προγραμματίζεται η μεταφορά του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.
Όπως έχουμε θίξει και σε παλαιότερη κοινοβουλευτική ερώτησή μας, ένα από τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας είναι και η ελλιπής αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, με αποτέλεσμα αφενός να οδηγούμαστε στην απαξίωσή της και αφετέρου να κοστίζει τεράστια ποσά η ενοικίαση κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων για το οποίο έχουν διατεθεί μεγάλα κονδύλια, κατά καιρούς, για τον εκσυγχρονισμό του και με τις κατάλληλες μελέτες και τροποποιήσεις στη διαρρύθμισή του μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή λύση για τη στέγαση τοπικών υπηρεσιών, οι οποίες ενοικιάζουν τους χώρους τους. Έτσι και θα εξοικονομηθούν σταδιακά σημαντικοί πόροι αλλά και η συγκέντρωσή τους σε έναν ενιαίο χώρο θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες.
Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει η δεδηλωμένη υποστήριξη και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθενται να προχωρήσουν στην τεχνικοοικονομική μελέτη για την αξιοποίηση του υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου;
2. Υπάρχουν στοιχεία για το ύψος των ενοικίων που καταβάλλουν συνολικά οι δημόσιες υπηρεσίες στο Δήμο Αγρινίου και το πόσα μπορούν να εξοικονομηθούν από ενδεχόμενη μετεγκατάστασή τους εκεί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου