Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Συνελήφθη ο Αλέξης Φράγκος στην Αθήνα. Ελέγχεται ντοκουμέντο για το φόνο της Σαχτούρη





(ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
-Ένας πατρινός πυγμάχος, μία πρώην Σταρ Ελλάς με καταγωγή από την Πάτρα, ένας επιχειρηματίας, μία κοπέλα σύντροφος του συλληφθέντος και ένα ακόμα άτομο ήταν τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν μαζί με τον Αλέξη Φράγκο σήμερα το πρωί στο Μπραχάμι στην Αθήνα.


Για τους πέντε ενδέχεται να μην απαγγελθεί κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία εάν αποδειχθεί πως δεν υπήρχε ενεργό ένταλμα σύλληψης του Αλέξη Φράγκου.





-Ο Αλέξης Φράγκος οδηγήθηκε στις 15.35 στην Πάτρα και τώρα βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο στην Ερμού.


-Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη του Αλέξη Φράγκου:
"Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα εντός οικίας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, μετά από αστυνομική επιχείρηση, 31χρονος ημεδαπός που αναζητείτο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην Πάτρα, την 20. 04. 2013. Μαζί του συνελήφθησαν 5 άτομα για υπόθαλψη."





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Αλέξης συνελήφθη σε ένα φιλικό του σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, χωρίς να προβάλλει αντίσταση. Μαζί του συνελήφθησαν ακόμα 5 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι Πατρινός, για υπόθαλψη εγκληματία.


-Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Αλέξης Φράγκος, βασικό ύποπτος για την δολοφονία του Πάνου Τσίρκα το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου στην Ανθείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας Πάτρας, της Ασφάλειας Αθήνας και των ΕΚΑΜ στον Άγιο Δήμήτριο στο Μπραχάμι.


Μαζί του ήταν ακόμα δυο άτομα τα οποία συνελήφθησαν και μεταφέρονται στην αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.



Δύο φωνές δείχνουν τον δρόμο για τις δολοφονίες στην Σαχτούρη
Μπροστά σε προφορικές αναφορές για τους δύο φόνους της Σαχτούρη, που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τις έρευνες της τοπικής ΕΛΑΣ βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, ενώ διερευνούσαν τη συμμετοχή γνωστού πατρινού ποινικού σε διάφορα αδικήματα για τα οποία μάλιστα έχουν εκδοθεί και εντάλματα.


Οπως η «Π» είχε αποκαλύψει, το συγκεκριμένο υλικό των συνομιλιών έχει μεταφερθεί από την Αθήνα στην Πάτρα τα τελευταία 24ωρα και «σαρώνεται» από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του φονικού της Σαχτούρη.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποινικός που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας για διάφορες υποθέσεις ληστειών και άλλων κακουργημάτων, στις συγκεκριμένες συνομιλίες κάνει ευθεία αναφορά στο φόνο της Σαχτούρη. Η στιχομυθία με τους συνομιλητές τους θα διερευνηθεί ενδελεχώς, όπως και ο βαθμός εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων που κατονομάζονται.


Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων θέτει σε νέες βάσεις στις έρευνες της ΕΛΑΣ, που προσπαθεί μέσω ταυτοποίησης και άλλων στοιχείων να «δέσει» την υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Φράγγου και του Βασίλη Σινούρη.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα όσα αναφέρονται στους διαλόγους με στοιχεία, μιας και από μόνες τους οι συγκεκριμένες αναφορές δεν θεμελιώνουν βάση για άσκηση ποινικής δίωξης για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Το υλικό, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμο από τις αρχές γιατί δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες και το κυριότερο γίνονται αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα κληθούν από την ΕΛΑΣ να δώσουν εξηγήσεις όταν κριθεί αυτό σκόπιμο.


Εχει άλλωστε προηγηθεί η υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας, που στηρίχθηκε μάλιστα σε μαρτυρία, η οποία «σφυροκοπήθηκε» ως αναξιόπιστη, κάτι που οδήγησε στο να καταπέσει στο ακροατήριο η ανθρωποκτονία του Ανδρέα Παΐζη και να αναζητείται μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος.


Τριβές στους κόλπους της ΕΛΑΣ
Οι δολοφονίες της Σαχτούρη και της Ανθείας φαίνεται να δημιουργούν και εσωτερικές τριβές στην Αστυνομία. Και αυτό γιατί έχει αναπόφευκτα συζητηθεί η αδερφική σχέση του 38χρονου Πάνου Τσίρκα, που δολοφονήθηκε στην Ανθείας, με αξιωματικό που υπηρετεί σε νευραλγική θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ έτερος αδερφός του, επίσης αστυνομικός, υπηρετεί στη Ρόδο.


Οι πορείες των αδερφών μέχρι σήμερα ήταν διακριτές, ωστόσο ο φόνος του περασμένου Σαββάτου φαίνεται ότι δημιούργησε φορτίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Μάλιστα έχει υπάρξει και αναφορά για εκρήξεις με συναισθηματικό υπόβαθρο που συνοδεύτηκαν από ανάλογες κρούσεις.
πηγη.pelop.gr
Γιώργος Ηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου