Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Π. Οικονόμου: γιατί δεν είμαστε με τον κ. Σαμαρά και με το ΣΥΡΙΖΑ

 

20130428-152614.jpgΜιλώντας σε εκδήλωση της «Κίνησης των 75» εν όψει των εκλογών ενδιαμέσων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ο Παντελής Οικονόμου κάλεσε σε συμμετοχή, εκτιμώντας ότι με καθαρότητα, αγωνιστικότητα και συνεργασίες, την επόμενη ημέρα η «Κίνηση των 75» θα είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη.
Ο ομιλητής εξήγησε γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με το κύριο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία», αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Εξήγησε επίσης γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας το κενό πρότασης και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφέρθηκε επίσης στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα υπεύθυνα όργανα όλων των κομμάτων οφείλουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα και όχι διαρροές, μέσω κύκλων, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς.
Ο ομιλητής επισήμανε ακόμα ότι, έως και το δράμα της Κύπρου έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και επιπόλαιων δηλώσεων και εκτίμησε ότι όσοι παίζουν τέτοια μικρά παιχνίδια, το μόνο που καταφέρνουν είναι η απαξίωση της Δημοκρατίας.
Εκτίμησε ότι, εφ όσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ανάγκη να ξανανέβει η δημοκρατική παράταξη, ώστε να μπορέσει να ξανανέβει ο λαός και η χώρα μας. «Θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και δεν δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί, απλώς, δεν τις έχουν» είπε.
Τέλος, ο ομιλητής ξεκαθάρισε ότι Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης σημαίνει τέσσερις φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις:
-Πρώτη η Δημόσια Διοίκηση
-Δεύτερη το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
-Τρίτη το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
-Τέταρτη η απονομή της Δικαιοσύνης.
Οριοθέτησε το περίγραμμα αυτών των τομών και επισήμανε την ανάγκη επεξεργασίας εναλλακτικών σχεδίων εφαρμογής τους.
Ο Παντελής Οικονόμου έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η παράταξη κινήσεις, όπως η «Κίνηση των 75».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου