Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση που κρύβεται

        
po-ypourgiko-symboulio
Πολλοί θεώρησαν λογικό που δεν παρέστη κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στις γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι (ο κ. Καραγκούνης δεν πήγε με βολική δικαιολογία την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου).Για το Πάσχα μπορεί να δούμε Σαλμά και Μωραΐτη προς Αγρίνιο μεριά γιατί δεν είναι εποχή για…νοτιότερα, ενώ να δούμε κ. Φούντα δύσκολο έως…πολύ δύσκολο.Μερικοί μετριοπαθείς λένε «καλύτερα έτσι να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Οι πιο σκληροπυρηνικοί πανηγυρίζουν γιατί «τους έχει εκτοπίσει η λαϊκή οργή του πεινασμένου λαού»(!) και ξέρουν ότι σχεδόν με τη βία έχουν βγει από το κάδρο. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει βέβαια. Απλά οι κυβερνητικοί δειλιάζουν και κρύβονται.
Πρέπει να ξέρουν όμως ότι έτσι νομιμοποιούν εκείνους που μιλάνε για χούντες, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδες και που μονοπωλούν τον δημόσιο λόγο. Όχι απαραίτητα γιατί λένε σωστά πράγματα, αλλά γιατί σου λέει «οι άλλοι κρύβονται γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».
Κι αν νιώθουν έτσι οι «μνημονιακοί» κυβερνητικοί ή παραιτούνται και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα ή υποστηρίζουν αυτό που κάνουν. Να έχουν αφήσει όμως δικαίους και αδίκους να αγορεύουν και να περιμένουν έτσι να σταθούν ως κυβέρνηση ή ως επόμενοι υποψήφιοι, ε είναι πολύ γελασμένοι.
O Μαντουμαδόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου