Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Βρήκε αντίδοτο

panai-thar2Ο Παναιτωλικός είχε μια δυσκολία να “ξεκλειδώσει” άμυνες από την αρχή της σεζόν. Όποια ομάδα έρχονταν στο Αγρίνιο και προσπαθούσε (στοιχειωδώς έστω) να παίξει ορθόδοξα, δεν είχε τύχη. Όσες έπαιξαν αντιποδόσφαιρο, κάτι πήραν.
Στις περιπτώσεις αυτές η συνταγή είναι γνωστή: Γρήγορο γκολ! Όλοι τη γνωρίζουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να την εφαρμόσουν. Από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μάκης Χάβος, είναι αλήθεια πως βελτιώθηκε πολύ η ομάδα στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Στα έντεκα (11) παιχνίδια που κέρδισε, σκόραρε σε όλα στο α’ ημίχρονο. Μάλιστα στα έξι (6) από αυτά σκόραρε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ότι διάθεση και να είχε ο αντίπαλος, δεν πρόλαβε να τη δείξει. Αναγκάζονταν να ανοιχτεί και αυτό διευκόλυνε το έργο του Παναιτωλικού. Που με την υπεροπλία του, τις ατομικές δεξιότητες των παικτών του, με τη διάθεση να “καταπιεί” τον αντίπαλο, διαθέτει την καλύτερη επίδοση σε τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα! Συνολικά, στα έντεκα προαναφερθέντα παιχνίδια σημείωσε 32 γκολ, εκ των οποίων τα 20 στο α’ ημίχρονο! Τα οχτώ από αυτά είχαν σκόρερ τον Μίλαν Μπόγιοβιτς.
Σε όσα ματς πέτυχε γκολ, ο Παναιτωλικός αναδείχτηκε νικητής, με εξαίρεση το 1-1 με την Καλλιθέα στο Αγρίνιο, όταν ο Μπακάκης σκόραρε στο 93’ αποτρέποντας τη εντός έδρας ήττα. Επίσης στο 1-2 με τον Ηρακλή Ψαχνών που σκόραρε με τον Μπόγιοβιτς στο β’ ημίχρονο, στο παρθενικό παιχνίδι του Χάβου, δύο μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Με Καβάλα και Νίκη Βόλου, εντός, με Λάρισα, Πανσερραϊκό, Εθνικό Γαζώρου, εκτός, έμεινε στο 0-0. Και με την Καλλονή που δεν σκόραρε, γνώρισε τη μοναδική ήττα με 2-0.
Προφανώς αυτή η ικανότητα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε κάθε παιχνίδι. Ήδη ότι έχει καταφέρει συνιστά σημαντική επίδοση και μπορούμε να πούμε ότι βρήκε αντίδοτο. Όμως, ούτε οι καλύτερες ομάδες του πλανήτη δεν μπορούν να σκοράρουν σε όλα τους τα παιχνίδια από τα πρώτα λεπτά. Αυτό συνέβη την Τετάρτη στο Αγρίνιο. Η εξέλιξη είναι γνωστή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου