Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Νέα πρόταση Βενιζελικών για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

 

20130311-120413.jpgΕίς σάρκα μια ενώθηκαν πάλαι ποτέ εσωκομματικοί εχθροί προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Να μην ειναι γραμματέας της νέας κεντρικής επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον οποίο ο κ. Βενιζέλος δεν διατηρεί άριστες σχέσεις, αλλα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά καθώς ειναι ο πρώτος σε σταυρούς μέλος της ΚΕ που αναδείχθηκε απο το συνέδριο.
Σήμερα το πρωι, ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να εχει μια συνάντηση με στελέχη της δικής του επιρροής που έχουν ενστάσεις για την υποψηφιότητα Ανδρουλακη. Πρόκειται μάλιστα να του καταθέσουν και μια πρόταση για αλλο πρόσωπο στη θέση του γραμματέα. Ωστόσο όμως ο κ. Βενιζέλος ειναι πολυ δύσκολο να το αποδεχτεί όποιο και αν ειναι το στέλεχος αυτο,διότι στην κοινωνία που δεν γνωρίζει απο τα στεγανά και τα εσωκομματικά αλλα εχει μια γενική εικόνα ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, απο την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει βήμα πίσω.
Η πρόταση που θα κατατεθεί ειναι αποτέλεσμα συναντήσεων που έγιναν ολο το σαββατοκύριακο μεταξυ ετερόκλιτων συμμαχιών. Βενιζελικοί, με την ομαδα των υφυπουργών και την ομαδα του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Έχουν καταλήξει σε τρία πρόσωπα σύμφωνα με πληροφορίες: στη Φωφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Ρέππα ή τον Παρι Κουκουλόπουλο. Θα του προτείνουν αυτα τα προσωπα για γραμματέα χωρις να αποκλείεται ακόμη και κάποιο αλλο.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος ειναι αντίθετος στην υποψηφιότητα Ανδρουλακη για τον οποιο αναφέρει πως “ειναι πολιτική συμμορία”. “Αυτός και άλλοι νεολαίοι , ανδρώθηκαν μέσα σε κομματικά γραφεία και δεν αποτελούν την ανανέωση” δηλώνει και τα βάζει με τον Κώστα Σκανδαλίδη επειδη ειναι οπως λένε πίσω απο τις κινήσεις του νεολαίου, χαρακτηρίζοντας ως τον Μετερνιχ του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος δεν ειναι ο ευτυχέστερος όλων με ολο αυτο που έμπλεξε, καθώς ο γρίφος που εχει να λυσει ειναι δυσεπίλετος και αν δεν μπορεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, τότε ειναι πιθανό να αναβληθεί για μερικές ημέρες η συνεδρίαση της ΚΕ για μετα την Καθαρή Δευτέρα. Το παιχνίδι άλλωστε οπως διαβεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες ειναι ανοικτο ακόμη και όλα μπορούν να συμβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου