Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Παναιτωλικός για το Πανεπιστήμιο

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με ανακοίνωση της εκφράζει την θέση της για το αυτόνομο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Οι Αιτωλ/νες ποδοσφαιριστές της ομάδας, μιλούν και αυτοί με τη σειρά τους για το θέμα
Την Πέμπτη και εν μέσω αντιδράσεων και στην πόλη μας ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός που λέει ότι αναστατώθηκε ολόκληρη η Παιδεία της χώρας για ένα «δημοσιονομικό όφελος» σχεδόν αμελητέο. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε, φυσικά, γιατί οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, παρότι πρέπει να πούμε ότι στην πόλη του Αγρινίου, ειδικά, θα έπρεπε να είναι πολύ σφοδρότερες. Από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο στην πόλη είναι αίτημα των αρχών του ʼ70, έγινε μισή πράξη με την Οικονομική Σχολή για πάνω από 10 χρόνια και όταν αυτή ετσιθελικά «έφυγε» για την Πάτρα, έγινε ξανά πράξη με την αυτονόμηση των τριών σχολών του το 2009.

Παράλληλα το Αγρίνιο, μια από τις πιο μεγάλες επαρχιακές πόλεις της χώρας, χωρίς σιδηρόδρομο, αξιόπιστο εθνικό οδικό δίκτυο, σύνδεση με λιμάνι, χωρίς σύνδεση με την Ανατολική Ελλάδα, χωρίς τελωνείο για το 80% των εξαγωγών του νομού, χωρίς στρατό, αεροδρόμιο, υποδομές για τουρισμό, χωρίς μεγάλο αριθμό επισκεπτών, γονέων, φοιτητών κλπ, αλλά και χωρίς καμιά πρόταση για οποιαδήποτε επένδυση εδώ και δεκαετίες, το μόνο που έχει να ελπίζει είναι η επάνοδος στην παραγωγή. Και στη συνέχεια η εύρεση αγορών για προώθηση προϊόντων και εξαγωγές.

Πως λοιπόν θα γίνουν τα παραπάνω αν όχι με την ύπαρξη Ανώτατης Εκπαίδευσης; Αν απαντήσουν σε αυτό οι ιθύνοντες θα καταλάβουν το αυτονόητο και αυτό που υποστηρίζει η ΠΑΕ Παναιτωλικός: Είναι απόλυτη αναγκαιότητα για το αύριο του νομού η διατήρηση της αυτονομίας του Π.Δ.Ε. και η ενίσχυσή του. Όπως και η διατήρηση της αυτονομίας και η ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, του αρχαιότερου ΤΕΙ της χώρας.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. (Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος) θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις της και θα συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου