Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Μας έλειψε το γκολ»


Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τίμος Καβακάς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών αλλά όχι και από το αποτέλεσμα

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να παίξουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Δεν κατορθώσαμε στο πρώτο 45λεπτό που για μένα ήταν το καλύτερο της ΑΕΛ από τότε που είμαι στην ομάδα, να κερδίσουμε και να κλειδώσουμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν επιθετικοί και αναγκάσαμε μια ομάδα με τεράστια αξία και εμπειρία σε παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια άκαρπη υπεροχή χωρίς να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Κάναμε κάποιες κακές επιλογές όπου θα μπορούσαμε να είχαμε ένα εύκολο γκολ, αλλά τελικά παραμείναμε στο 0-0. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες. Προσπαθήσανε, παίξανε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και αυτό που είπα και στα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε δυνατή και ότι αυτό που δώσαμε ως υπόσχεση ότι θα παλεύουμε σε όλα τα ματς και να είμαστε ανταγωνιστικοί αυτό και θα κάνουμε. Και οι δύο ομάδες παίξαμε για ένα αποτέλεσμα με στόχο να ανέβουμε στη βαθμολογία.
Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι ότι στη συνέντευξη που έδωσα την Τρίτη γράφτηκε ότι είπα ότι εμείς δουλεύουμε καλύτερα από τις άλλες ομάδες. Εγώ είπα ότι δουλεύουμε καλά με τους συνεργάτες μου όπως το ίδιο πιστεύουν και οι άλλες ομάδες. Θα σας παρακαλέσω επειδή δε θέλω να δημιουργούνται προβλήματα να γράφετε αυτά που λέω και όχι να βγάζετε δικά σας συμπεράσματα. Αυτά που λέω, αυτά να γράφετε».
-Τι έγινε και η ομάδα αν και έπαιξε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο να έχει ένα δεύτερο μέρος που δεν είχε καμία σχέση η απόδοση της ομάδας με αυτή του πρώτου;
«Όντως στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο τέμπο αλλά πάλι είχαμε την υπεροχή αλλά δεν βρήκαμε τις λύσεις. Πράγμα το οποίο είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναιτωλικού να διασπάσεις την άμυνα. Εκτός από τις συνεργασίες θα πρέπει να βρεις και τα ατομικά στοιχεία. Κάτι που σε αυτό τον τομέα υστερήσαμε. Στο πρώτο μέρος χάσαμε τρεις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Εάν κάναμε εκεί το 2-0 το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Αυτή η ΑΕΛ δεν μπορεί να φάει μετά δύο γκολ. Όταν παίζεις με τόσο ποιοτική ομάδα και κάνουμε μια ευκαιρία και αυτή από δικά μας λάθη, λέει πολλά. Και πόσο μάλλον όταν βάζεις σε μια ζυγαριά τους δικούς μας παίκτες με αυτούς του Παναιτωλικού έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα και είναι άξιοι συγχαρητήριων για την εικόνα που είχαν».
-Ποιο είναι το πιο δύσκολο ματς. Με τον Παναιτωλικό ή με το Γάζωρο;
 «Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, της Τετάρτης είναι πιο κρίσιμο. Γιατί ίσως να πιεστούμε περισσότερο ώστε να κερδίσουμε».
-Οι αλλαγές που κάνατε ήταν για λόγους τακτικής ή όχι;
«Εγώ είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο παιδιά που βγήκανε. Με τον Λιαπάκη θέλαμε να δώσουμε περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και καλύτερη πάσα. Και ο Δεινόπαπας γιατί έχει το ατομικό στοιχείο. Όντως έκανε προσπάθειες αλλά σε μια καθοριστική φάση θα μπορούσε να σουτάρει αντί να πασάρει».
-Πως εξηγείται τις πολλές ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια;
«Οι ομάδες δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Ειδικά οι ομάδες που διεκδικούνε την άνοδο. Μπορεί να μην κερδίσαμε σήμερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση».
-Από τότε που ήρθατε στην ΑΕΛ η ομάδα παίζει καλύτερα από ότι πριν όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει καμία ομάδα από αυτές που έχουν τους ίδιους στόχους. Πως το εξηγείται αυτό;
«Θα προβληματιζόμουνα εάν παίζαμε με ομάδες που ναι μεν είχαμε τον ίδιο στόχο όπως ο Παναιτωλικός που έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη ήμασταν εμείς. Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας αλλά παίζουνε και οι άλλες ομάδες. Εμένα προσωπικά θα με κακοφαινόταν αν είχαμε το ρόστερ του Παναιτωλικού και παίζαμε με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα. Εμένα με γεμίζει αισιοδοξία η εμφάνιση και έδειξαν οι παίκτες ότι είναι δυνατοί. Όταν σε αυτές τις ομάδες παίζεις τέτοιο ποδόσφαιρο δεν είναι μικρό πράγμα. Αλλά σημασία έχουν οι τρεις πόντοι. Όμως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στη συνέχεια».
-Η εικόνα του Ζεκίνια σας άρεσε;
«Προσπάθησε. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε γιατί του λείπουνε παιχνίδια. Αλλά περιμένω περισσότερα πράγματα από αυτόν όπως και από τους άλλους παίκτες».
-Για ποιο λόγο κάνατε την αλλαγή στο 50΄ και όχι στο ημίχρονο;
«Ήθελα να δω τι θα κάνει το αντίπαλος ώστε να προσαρμόσω ανάλογα την τακτική μας».πηγη.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου