Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Nέος διαγωνισμός για τα δεκαπέντε ασθενοφόρα στην Δυτική Ελλάδα

        
po-katsifaras-ekab‏
Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια δεκαπέντε (15) ασθενοφόρωντύπου «Β» για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δαπάνη η οποία είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και άλλα στελέχη.
Ο αρχικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί και διενεργηθεί κεντρικά από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, δυστυχώς απέβη άκαρπος και πλέον γίνεται νέος διαγωνισμός, ο οποίος και αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία και η Δυτική Ελλάδα να παραλάβει τα νέα οχήματα που είναι τόσο χρήσιμα για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στην περιοχή.
«Το έργο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί. Ο στόλος του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας πρέπει να ενισχυθεί αφού είναι πεπαλαιωμένος. Επιπλέον το έργο πρέπει να προχωρήσει σύντομα, καθώς είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και δεν προβλέπεται να είναι επιλέξιμη δαπάνη στην 5η Προγραμματική Περίοδο» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για 15 οχήματα «VAN» κλειστού τύπου, τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων για ασθενοφόρα τύπου «Β». Θα έχουν την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφορά του πάσχοντος, ενώ δυνητικά είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών».
Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό του 1.050.000 ευρώ και το έργο υλοποιείται μέσω διαδικασίας Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού από το ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου