Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

40.000 άνεργοι σε δήμους – Ξεκινά η «Κοινωφελής Εργασία»

        
epi-anergia-programmaΞεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, το οποίο θα έχει πεντάμηνη διάρκεια.
Στόχος του προγράμματος η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000.
Η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του Προγράμματος είναι οι εξής:
Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής.
Π.Ε., Τ.Ε. Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δ.Ε. Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, Δ.Ε. Βοηθοί Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Προκειμένου να εκδοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά Δήμο, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, (στο mail: info@kedke.gr ή στο Fax: 210 3820807) τις ανάγκες τους, στις οποίες υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα της Πληροφορικής σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.
Σημειώνεται ότι, η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σ΄ αυτούς Δήμους.
epoli.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου