Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αυτό είναι το σχέδιο της διαθεσιμότητας

Αυτό είναι το σχέδιο της διαθεσιμότητας
Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμη 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1524 περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.
Ηδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα υπουργεία δόθηκε εντολή από χθες στους γενικούς διευθυντές να καταγράψουν τους κλάδους και τις ειδικότητες του προσωπικού που απασχολείται και να εισηγηθούν τον αριθμό των υπαλλήλων με τον οποίο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τους.

 Πηγή: Το Έθνος 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου