Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τα «βατράχια» που ξετρύπωσαν τον Μάριαν Κόλα αποκαλύπτονται…

        
geg-batraxia-kolaΗ μονάδα… φόβητρο για κάθε αντίπαλο λύνει τη σιωπή της – Είναι οι επίλεκτοι των επιλέκτων στα σώματα ασφαλείας που βρίσκονται ακόμα στην Ήπειρο με το δάχτυλο στη σκανδάλη…
Πάνοπλοι, άριστα εκπαιδευμένοι και… ανίκητοι!
Πρόκειται για τα μέλη της πιο μάχιμης μονάδας των Σωμάτων Ασφαλείας, που το όνομά της, είναι γνωστό σε φίλους και… εχθρούς. Πρόκειται για την επίλεκτη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος, της οποίας άντρες συμμετέχουν στη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών, μετά τον θάνατο του αρχηγού τους Μάριον Κόλα.
  Ήπειρος: Τα βατράχια που ξετρύπωσαν τον Μάριαν Κόλα αποκαλύπτονται…
Η εφημερίδα «Espresso» συνάντησε έναν από τους κομάντος του Λιμενικού – που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του – και μίλησε μαζί του για τη θρυλική μονάδα που είναι πάντα έτοιμη για δράση, για τις επιχειρήσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας και για το πώς νιώθουν κάθε φορά που σημαίνει «red alert».
Ποια είναι η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών και που επεμβαίνει
«Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού απαρτίζεται από βατραχανθρώπους που έχουν τελειώσει με επιτυχία το εξάμηνο σχολείο της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού» λέει ένα από τα μέλη της ομάδας και συνεχίζει: «Η ΜΥΑ ιδρύθηκε για να επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά όπως ομηρίες σε πλοία, ναυάγια και υποθαλάσσιες έρευνες. Στην αρχή είχε στελεχωθεί από περίπου είκοσι άτομα, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ήταν απαραίτητη η ενίσχυσή της.
Σήμερα η μονάδα έχει στις τάξεις της περίπου εκατό βατραχανθρώπους που έχουν τελειώσει τη σχολή της ΜΥΚ και εκτελεί αστυνομικής φύσης ειδικές επιχειρήσεις, όπως περιπτώσεις θαλάσσιας τρομοκρατίας, ανίχνευσης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, έρευνας και διάσωσης».
Η ΜΥΑ έχει έντονη δράση στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, όπου επεμβαίνει σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και φυσικά λαθρομετανάστευσης, όταν το πρόβλημα είναι έντονο. «Βρισκόμαστε στη νοτιοανατολική πύλη της Ευρώπης και εποπτεύουμε χιλιάδες θαλάσσια μίλια, ενώ οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι αδίστακτοι και ικανοί για τα πάντα προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη» εξηγεί ο κομάντος.

”Το επίπεδο μαχητικότητας είναι αδιαμφισβήτητο”
Οι υποβρύχιοι καταστροφείς έχουν εκπαιδευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε θρυλικές σχολές του εξωτερικού, όπως οι Seals στην Αμερική και SBS στη Βρετανία. «Το επίπεδο μαχητικότητας είναι πολύ υψηλό και αδιαμφισβήτητο. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δημιουργήθηκε και η Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων που αποτελείται από στελέχη της ΜΥΑ.
Για τη δημιουργία της τέθηκαν αυστηρά κριτήρια και επιλέχθηκαν σαράντα άτομα που κλήθηκαν να περάσουν εξτρά εσωτερική εκπαίδευση δύο μηνών.
Η συγκεκριμένη ομάδα απαρτίζεται από υποομάδες κρούσης, ελεύθερων σκοπευτών και πυροτεχνουργών, ενώ ο εξοπλισμός είναι πλήρης εξοπλισμός μάχης.
Εκτός από τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων Αλβανών κακοποιών, οι άντρες της ΜΥΑ έχουν πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες επιχειρήσεις, με τεράστια ποσοστά επιτυχίας.
Ωστόσο λίγες από αυτές τις υποθέσεις είδαν το φως της δημοσιότητας…
http://www.eglimatikotita.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου