Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Φώτης Κουβέλης: Υπήρχε σχέδιο εκλογών





«Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Αυτή, όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο κ. Κουβέλης σημειώνει ακόμη ότι υπήρχε σχέδιο εκλογών, ενώ προσθέτει: «Η θέση της κυβέρνησης ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα».
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως το ζητούμενο δεν είναι «ένας πρόωρος νέος εκλογικός κύκλος 13 μήνες μετά τις δύο διαδοχικές εκλογές», αλλά ότι «η χώρα χρειάζεται ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και τις μέγιστες δυνατές συνθέσεις για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών εξόδου από την κρίση».
Όπως τονίζει, αυτό «αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση».
Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ επανέρχεται σε πρόταση του κόμματός του για «δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία – κοινωνική συνοχή – ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους», που επιδιώκει τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, «μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση».
Διεκρινίζει, δε, πως δεν υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του συγκεκριμένου πόλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου