Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος...




«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Τρίτη. Οι παραλίες, πάντως, έχουν...
ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας.

«Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου