Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έρχεται δεύτερο κύμα απολύσεων έως Σεπτέμβριο




Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας-απολύσεων, με τη συνεργασία όλων των υπουργείων, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Απέκλεισε άλλες οριζόντιες αλλαγές ο πρωθυπουργός και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες για την κινητικότητα στο Δημόσιο.
Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν επιδιώκει "οριζόντιες παρεμβάσεις" και πως το πρόγραμμα για το δεύτερο κύμα των μέτρων κινητικότητας θα προχωρήσει κανονικά χωρίς να εμποδιστεί από αντιδράσεις, καθώς οι εργαζόμενοι είναι στα όπλα σε σχολεία, δήμους, νοσοκομεία.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. “Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν” τόνισε ο Α. Σαμαράς.
 
Ο  πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια. 
«Η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο» στο θέμα της κινητικότητας, είπε ο Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω μας τις οριζόντιες παρεμβάσεις», στο μέτρο των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν.
πηγη.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου