Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ







Τη σύσταση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας μόνο μεταξύ φαρμακοποιών, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από την
1η Ιανουαρίου 2017, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο Παρασκευή στη Βουλή......
Στο νομοσχέδιο ρυθμίζεται επίσης και το θέμα της ίδρυσης φαρμακείων κοντά σε δημόσιο νοσοκομείο και σε απόσταση 100 μέτρων από την πύλη.
Ο αριθμός των νέων φαρμακείων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των ήδη λειτουργούντων στην περιοχή.
Όσον αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ, οι τιμές πώλησης τους (χονδρική, νοσοκομειακή και λιανική) καθορίζονται ελεύθερα, από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ για όσα κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα ή θα κυκλοφορήσουν μετά τη δημοσίευση του νόμου, οι τιμές δεν αυξάνονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας καθορίζεται κάθε σχετική λεπτομέρεια για τη διάθεση και την τιμολόγηση των ΜΥΣΥΦΑ.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, ότι όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο.
Η επιλογή και τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας φαρμακείου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό.
Το διευρυμένο ωράριο δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη και δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται ή να συμπίπτει με αυτό των εφημεριών, όπως αυτές ορίζονται από τον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο.
Για αγώνα μέχρις εσχάτων έκανε λόγο με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Δαγρές αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.
Ανέφερε ότι «τα φάρμακα μπαίνουν από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ», καθώς όπως είπε, παρέχεται η δυνατότητα σε φαρμακεία να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων, αλλαγές επέρχονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, απελευθερώνεται η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ, και καταστρατηγείται το ωράριο λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου