Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αγρίνιο: 175 περισσότεροι φοιτητές το 2014

         
koi-panmio-pinakida3Τις σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι απόφοιτοι των οποίων αποκτούν κατά τεκμήριο πιο άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενίσχυσε το υπουργείο Παιδείας με την κατανομή εισακτέων που ανακοίνωσε χθες. Ενώ οι υποψήφιοι παλαιότερα κατευθύνονταν σε παιδαγωγικές, καθηγητικές και θεωρητικές σχολές, τώρα η προσφορά θέσεων αυξάνεται ιδίως στις θετικές επιστήμες (οικονομία, τεχνολογία, πολυτεχνικές κ.λπ.) και γενικά σε σχολές προσανατολισμένες στην επαγγελματική αποκατάσταση. Εμφανίζονται και αυξήσεις σε παιδαγωγικές κ.λπ., αυτές όμως οφείλονται στην ένταξη των πρώην ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι) στον γενικό αριθμό εισακτέων. Έμφαση έχει.... δοθεί επίσης , σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, στις σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη γη, την παραγωγή και ανάπτυξη αγρού, τροφίμων, αλιείας και κτηνοτροφίας, με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τις αντίστοιχες σχολές στα ΤΕΙ να εμφανίζουν σημαντική αύξηση εισακτέων.
Στο Αγρίνιο, προβλέπεται η αύξηση των θέσεων κατά 175 φοιτητές σε σχέση με το 2013
Αναλυτικά για τα τρία Τμήματα του Πανεπιστήμιου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο προβλέπονται οι παρακάτω θέσεις:
Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων 200 (120 το 2013)
Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών 125 (90 το 2013)
Διοίκησης Επιχειρήσεων Aγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων 200 (140 το 2013)
Αντίστοιχα, στα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύουν στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής: 225 εισακτέοι από 150 το 2013
Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών: 150 εισακτέοι από 120 πέρυσι
Διοίκησης Επιχειρήσεων: 200 εισακτέοι από 180 πέρυσι
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. (Ναύπακτος) 200 (150 το 2013)
Σχετικά με το ΤΕΙ ο αριθμός των εισακτέων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όταν το ΤΕΙ ήταν αυτόνομο και είχε περισσότερα Τμήματα, έχει μειωθεί περίπου στο 50% ενώ είναι αξιοσημείωτο πως και στην Πάτρα υπάρχει Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που με βάση το Σχέδιο «Αθηνά» κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα λειτουργίας συνολικά με τα Τμήματα που συγχωνεύτηκαν κλπ και συνεχίζουν οι καταγγελίες περί μη στήριξης των Τμημάτων του Μεσολογγίου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου