Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Σκόπιμη παραπληροφόρηση για δήθεν δώρα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά»

     
spo-gipedopalairou-fotovoltaikaAνακοίνωση – καταγγελία του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών σχετικά με το όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες για το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τα «περί δώρων» σε αγροτικά φωτοβολταϊκά και φωτοβολταϊκά στέγης.
Αναλυτικά.... η  καταγγελία του Ε.Σ.Α.Φ.:
«Τα δώρα του Υφυπουργού ΠΕΚΑ για τους αγρότες είναι εμπαιγμός, κοροϊδία και στυγνός εκβιασμός.
Η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτικών φ/β συνδέθηκαν το 2013, η μόνη περίοδος που οι τιμές μειώθηκαν περεταίρω από τη διαβούλευση και μετά.
Το νομοσχέδιο προβλέπει για τους παραγωγούς αυτούς μείωση 27%, παρόμοια μείωση δηλαδή με το χαράτσι 30%.
Αυτά είναι τα δώρα προς τους αγρότες. Απλά και ξεκάθαρα.
Αυτή η κατηγορία ποτέ δεν εισέπραξε υψηλές τιμές και δεν έχει καμία ευθύνη για το έλλειμμα διότι από το πρώτο τιμολόγιο είχε χαράτσι 30%.
Όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν μείωση κάτω από 20%, ιδιαίτερη δε μεταχείριση έχουν οι φίλοι και οι γνωστοί του Υφυπουργού, που στη πλειοψηφία τους δεν υπόκεινται σε καμία μείωση τιμής.
Αντίθετα μας παραμυθιάζουνε με πίνακες και δημιουργική λογιστική σαν τα Greek Statistics και μεθοδεύσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Παράδειγμα (σύμφωνα με τη λογιστική του ΥΠΕΚΑ):
3 Παραγωγοί, μείωση 0%
2.000 Παραγωγοί, μείωση 27%
Μέσος όρος = 13,5%. Το «δώρο» των αγροτών!
Σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έχει θα σας αποστείλουμε τα κλειδιά και τα δάνεια, ευχαριστώντας σας για τη στήριξη στην παραγωγική τάξη της χώρας.»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θ. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου