Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Παραμένουν 37 στο αεροδρόμιο

koi-aerodromio        


Το θέμα της φύλαξης των πολύ σημαντικών εγκαταστάσεων της πρώην 132 Σμηναρχίας Μάχης στο Αγρίνιο, μετά και την κατάργηση του  Αεροπορικού Αποσπάσματος , φαίνεται πως απασχολεί την ηγεσία της 131 Σ.Μ. που έχει αναλάβει πλέον την ευθύνη και του στρατιωτικού αεροδρόμιου στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες   η διοίκηση της 131 Σ.Μ. έχει αποστείλει αίτημα στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας,  για την διατήρηση ενός ικανού αριθμού αξιωματικών και υπαξιωματικών  που θα αναλάβουν επί 24ώρου βάσεως την φύλαξη των εγκαταστάσεων στο Αγρίνιο,. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το αίτημα αυτό είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπιστεί θετικά. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει .....πως ένας σημαντικός αριθμός  υπαξιωματικών θα παραμείνει στο Αγρίνιο, για την φύλαξη του αεροδρομίου.
Για τους υπολοίπους 20 περίπου ένστολους και το πολιτικό προσωπικό της μονάδας, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μετάθεσης τους. Άλλωστε δεν παύει να υπάρχει και ένας μέρος αυτών των εργαζομένων που θέλει έτσι κι αλλιώς να φύγει.
Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά κλπ εξοπλισμό που υπάρχει στο αεροδρόμιο προς το παρόν δεν έχει μεταφερθεί κάτι αξιόλογο από τη Μονάδα και είναι άγνωστο εάν τελικά θα μεταφερθούν κάποια αντικείμενα. Δεν αποκλείεται πάντως ογκώδη αντικείμενα κλπ εξοπλισμός που ουσιαστικά είναι αχρείαστος και άχρηστος και μπει σε διαδικασίες εκποίησης για παλιοσίδερα κλπ.
Να θυμίσουμε πως με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει και φέτος στο αεροδρόμιο, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα ξεκινήσει του λειτουργία του το κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ (με αξιωματικούς, τεχνικό προσωπικό κλπ)  με τα Πετζετέλ που παρεμβαίνουν στην δασοπυρόσβεση και παράλληλα επιτηρούν με πτήσεις δασικές περιοχές της Αιτωλ/νίας.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου