Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δικαίωση Μωραΐτη οι θετικές αλλαγές σε γάλα, Κυριακές και αγροτικά φωτοβολταϊκά

        
po-thanos-polynomosxedioΟι διαφωνίες του Θάνου Μωραΐτη και άλλων βουλευτών έφεραν τελικά αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο οι οποίες ικανοποίησαν τους διαφωνούντες. Ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μέχρι την τελευταία στιγμή  ζητώντας αλλαγές στο γάλα, τις Κυριακές αλλά και στα  φωτοβολταϊκά.
Ημερομηνία λήξης στις 7 ημέρες απ” την ημερομηνία παρασκευής του, θα έχει το παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της επίμαχης διάταξης του πολυνομοσχεδίου η οποία δικαιώνει ουσιαστικά τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί.
Άλλες βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο κος Χατζηδάκης, αφορούν την αναλυτική διατύπωση...... του ορισμού των «λογοτεχνικών βιβλίων» που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου, την μείωση σε τρεις (και όχι σε «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο, την κατάργηση του ερωτηματολογίου που όφειλε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση), την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταχώρησης απορρυπαντικών, την άρση του περιορισμού των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους ενόψει του επικείμενου κώδικα δεοντολογίας που θα ρυθμίζει τα θέματα προστασίας του καταναλωτή κ.ά..
Στις αλλαγές για τα φωτοβολταϊκά τελικά οι αγρότες θα υποστούν μια μικρή μείωση 12% ( η αρχική ρύθμιση θα έφτανε το 27%) στο «κούρεμα» της τιμής, ενώ ικανοποιήθηκε και το αίτημα Μωραΐτη να μην μεταβιβάζεται το αγροτικό πάρκο παρά μόνο σε επαγγελματία αγρότη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ουσιαστικά με τις αλλαγές αυτές προκύπτει το συμπέρασμα οτι τα όσα υποστήριζε ο κ. Χατζηδάκης περί «προαπαιτούμενων» της τρόικας για την διασφάλιση της δόσης, ήταν τουλάχιστον ανακριβή, γεγονός που στηλίτευε διαρκώς τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μωραϊτης , που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον υπουργό Ανάοπτυξης «μεταρρυθμιστή αλά κάρτ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου