Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκαν νέες εργολαβίες συντήρησης και ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας



   
                   


Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε μέσα από παρεμβάσεις και εργολαβίες να συντηρήσει τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Πρόκειται για δρόμους, οι οποίοι είχαν αφεθεί στην τύχη τους τα παλαιότερα χρόνια και από τη στιγμή που ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια καταβάλλονται τα μέγιστα, ώστε μέσα από τους ελάχιστους πόρους να αρθεί η επικινδυνότητα και να θωρακιστεί.... η οδική ασφάλεια των πολιτών.

Χθες, κατά την συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, έλαβε σειρά σημαντικών αποφάσεων για εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, σε συνέχεια των εργολαβιών που εγκρίθηκαν και προχωρούν για την συντήρηση δρόμων.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν: διεξαγωγή, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού των έργων «Εργασίες Συντήρησης Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», «Εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αχαΐας και Π.Ε. Ηλείας», συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, ενώ ιδιαιτέρως σημαντικό έργο που εγκρίθηκε είναι η συντήρηση-ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας, έτους 2014», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Επιπλέον, εγκρίθηκε η διεξαγωγή, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Συντηρήσεις στην 27η Ε.Ο. Προάστειο - Σαλμενίκο και 1η Ε.Ο. Πάτρα – Ελεκίστρα», το πρακτικό δημοπρασίας και η ανάδειξη αναδόχου του έργου «Επισκευή Διώρυγας ΔΧΧ για την άρδευση της Περιοχής Κάτω Αχελώου», το πρακτικό δημοπρασίας του έργου «Αποκατάσταση τεχνικών έργων προστασίας πρανων στις πυρόπληκτες περιοχές Δ.Δ. Σκουρτούς Δήμου Αστακού», η «Συντήρηση του Επαρχιακου Οδικού Τμήματος προς Μηλιά Ναυπακτίας», η «Συντήρηση της 18ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα: Μεσαριστα – Μακρυνού», η «συντήρηση της 70ης επαρχιακής οδού στο τμήμα: Κυρά Βγενα- Κρύο Νερό- Λευκό –Ταξιάρχη μετα διακλάδωσης προς Σταρτια», η έγκριση φακέλου έργου, τευχών δημοπράτησης και προκήρυξης με ανοικτή διαδικασία και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Αρχαία Πίσσα –Λάλα –111 Ε.Ο στο τμήμα απο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου –Διασταύρωση Πευκων», «Μελέτη παραλλαγής της Ε.Ο Καρούτες-Λάνθι-Αρβανίτη-Χαρια λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης στον οικισμό Αρβανίτη», «Μελέτη γέφυρας στο δρόμο Θολό –Φιγαλεία ,στην θέση Κορακοφωλιά», έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας και ανάδειξη αναδόχου του έργου «Οριζόντια και Κατακόρυφη σήμανση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας», «Καθαρισμός ποταμού Βέργα στην Τ.Κ Π. Μανωλάδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης».
«Με τις εργολαβίες που είναι ηδη σε εξέλιξη και αυτές που εγκρίνουμε με την Οικονομικη Επιτροπή, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες που κινούνται τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και κατέληξε: «Στόχος μας είναι να άρουμε την επικινδυνότητα. Δυστυχώς οι πόροι που έχουμε είναι ελάχιστοι και το οδικό δίκτυο που πρέπει να συντηρήσουμε τεράστιο. Βέβαια δεν παύουμε να διεκδικούμε όλο και περισσότερα χρήματα για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου