Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Άγιος Ιωάννης ο Στουρνάρας …καλάμου πρόσχωμεν!

 
stournaras_samaras
«Ολοκλήρωσε το έργο του, αφού έβγαλε την Ελλάδα από τον τάφο» δηλώνει περιχαρής ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και πλέον το μόνο που τον προβληματίζει είναι το αν θα παίρνει 500.000 ευρώ το χρόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος, αν θα πρέπει να αγοράσει 5-6 καινούργια παλτά για την υγρασία των Βρυξελλών εφόσον τον αναγκάσουν να πάει ως επίτροπος στην Κομισιόν ή αν θα αναγκαστεί να ξανάσωσει την Ελλάδα ως ταπεινός βουλευτάκος επικρατείας, από αυτούς που μαχόταν τόσους μήνες για τις συντεχνιακές και ψηφοθηρικές διεκδικήσεις τους.
Ο «τσάρος της οικονομίας» ....θεωρεί ότι η αποστολή του ολοκληρώθηκε, εφόσον έσωσε πλέον την χώρα και τους πολίτες της και σε μια μοναδική επίδειξη μετριοφροσύνης αναφέρει πως δεν το έκανε μόνος του αλλά με την απόλυτη καθοδήγηση και συνδρομή του Αντώνη Σαμαρά.
Ο νέος Ιησούς Χριστός που έβγαλε τη χώρα από τον τάφο όπως ο Κύριος τον Λάζαρο κατά τας γραφάς, ολοκληρώνει την παρουσία του στη γνωστή τυπωμένη χωματερή «Πρώτο Ψέμα» αναφερόμενος στα φιλιά που …μάζευε στο eurogroup από τις ενθουσιασμένες ευρωπαίες υπουργούς που παραληρούσαν στην παρουσία του.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς, ούτε καν να υποθέσει ότι αυτός ο εκλεκτός τεχνοκράτης την έχει ψωνίσει κι έχει αφιππεύσει κάλαμον ξερόν και μακρύν, πολύ δεν περισσότερο να τολμήσει να διαννοηθεί ότι προσπαθεί να καρπωθεί μόνος του, μαζί με τον προϊστάμενό του, οπαδό των Ζαππείων και της αντιμνημονιακής ρητορικής, τις θυσίες και τους κόπους των 2 φλεγόμενων χρόνων των μεσοπρόθεσμων, των μηχανισμών στήριξης και των PSI που προηγήθηκαν ΟΛΑ της παρουσίας του στο Υπουργείο Οικονομικών. Πολύ δε περισσότερο, ποιος θα γινόταν τόσο αχάριστος να μην αναγνωρίσει την συμβολή του στην διεθνή καταξίωση της Ελλάδας με ενέργειες όπως το κατέβασμα του διακόπτη στην ΕΡΤ και το θεσμικό μπάχαλο που επικράτησε ή τις ευγενικές επικύψεις στον πολυχρονεμένο Σόιμπλε πως αν το θελήσει μπορούμε να ξεχάσουμε και το κούρεμα αλλά και τη μάνα που μας γέννησε. Ούτε συζήτηση για όσους εκφέρουν υποψίες (όπως αυτή η …κατάπτυστη επιτροπή προϋπολογισμού της βουλής) πως με την πολιτική του αυτό το εθνικό κόσμημα, μετέφερε βίαια μεγάλο κομμάτι του Εθνικού Πλούτου από τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα προς τα υψηλότερα και πλουσιότερα. Θου Κύριε!
Η μοναδική λογική προσέγγιση που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς για την περίπτωση Στουρνάρα είναι η αποφυγή όλων αυτών των …ευτελών και υλικών θέσεων που τον προορίζουν. Ούτε Κεντρικός Τραπεζίτης, ούτε Ευρωπαίος Επίτροπος, ούτε ασήμαντος Βουλευτάκος: Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να γίνει Άγιος! Μετά δε και το αποδεδειγμένο θαύμα της ανάσυρσης της χώρας από τον τάφο, πρέπει να οριστεί άμεσα και η ημέρα της γιορτή του ως εθνική αργία και να τιμάται κάθε χρόνο η χάρη του.
Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αχαριστία για να μην πούμε ασέβεια!
Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου