Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ό,τι μαζεύεις καλό είναι…

Η ψυχωμένη Βέροια κατάφερε να «τσιμπήσει» έναν βαθμό στη δύσκολή έδρα του Παναιτωλικού και βγήκε έστω και προσωρινά (;) από την επικίνδυνη ζώνη, φτάνοντας τους 32 πόντους στη Σούπερ Λίγκα.                

Ό,τι μαζεύεις καλό είναι…
Photo: Action Images
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για τη Βέροια, καθώς μετά τη νίκη με 3-2 επί της Skoda Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη, ήρθε ισόπαλη (0-0) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έφτασε τους 32 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Οπότε, θα περιμένει να δει τι θα κάνει αύριο ο Απόλλων στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και τη Δευτέρα ο Πλατανιάς στην Ξάνθη για να μάθει αν θα είναι μόνη πρώτη στην 15η θέση ή αν θα ξαναπέσει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού ή αν θα βρεθεί στην 16η που οδηγεί στο μπαράζ. ......

Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 39 βαθμούς και τυπικά ακόμη υπάρχουν λίγες πιθανότητες να παίξει μπαράζ, αλλά θα πρέπει να χάσει κόντρα σε Πλατανιά και ΟΦΗ και να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς. Η Βέροια απείλησε περισσότερες φορές μέσα στο παιχνίδι και φάνηκε ότι είχε περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς από τον αντίπαλο.

Αγνώριστοι παρουσιάστηκαν οι Αγρινιώτες που έχουν εννέα νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες στην έδρα τους, αλλά έχουν τρεις αγώνες (εντός-εκτός) χωρίς νίκη. Ωστόσο, στο φινάλε του παιχνιδιου έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανέν να «σερβίρει» και τις δύο φορές στον Καμαρά, που έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ.

Το ματς

Η φιλοξενούμενη Βέροια, η οποία «καιγόταν» για βαθμούς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αν και δεν είχε στα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας. Ο Παναιτωλικός έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά μέχρι το 30’ δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν ευκαιρίες μέσω των κόντρα επιθέσεων με τον Γκονσάλβες να παίρνει αρκετές προσπάθειες, όμως οι περισσότερες ήταν μέσω μακρινών σουτ που κατέληξαν αρκετά έξω. Ο Μπεν έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, παίζοντας κυρίως από τα δεξιά.

Στο 25’ η «βασίλισσα» έφτασε κοντά στο γκολ. Ο 25χρονος επιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βεργώνης κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράφαελ. Αυτή η΄φάση έδειξε να «ξυπνά» τους Αγρινιώτες που ανέβασαν άμεσα… στροφές, κάνοντας δύο σουτ μέσα σε ένα λεπτό. Στο 35’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Καμαρά πήγε για σέντρα από δεξιά, αλλά η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα και αιφνιδιάστηκε ο Καντιμοίρης σε πρώτη φάση, αλλά έδιωξε σε κόρνερ στη συνέχεια.

Ο Παναιτωλικός αν και δεν είχε εξασφαλίσει πριν την έναρξη του ματς, δεν είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Βέροια το εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά αυτός, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα. Σε αυτό βοήθησε και η… άνοδος του Μπεν, κινούμενος στα δεξιά στο δεύτερο μέρος, κάνοντας δύο πολύ καλές προσπάθειες μέσα σε δύο λεπτά, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή λίγο πριν μπει στην μικρή περιοχή στην πρώτη, ενώ στη δεύτερη κέρδισε φάουλ ακριβώς έξω από τη μεγάλη. Επιπλέον στο 62’ έκανε καλό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 75’ όταν ο Ανέν δεν έπιασε καλά το σουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από το κόρνερ του Μαρτίνες, όπως και στο 82’ όταν ο Πόι έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή. Ο Παναιτωλικός είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς, με τον Καμαρά να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τον Καμαρά πρωταγωνιστή σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου