Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μπέρδεμα με το 25ευρω για τα τέλη κυκλοφορίας

        
koi-kinima-25-euro-teli-kykloforias2Την αναμονή των καταστάσεων του TAXIS από το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει η Δ.Ο.Υ. Αγρινίου ώστε να διασταυρωθεί το ποιοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους και  να ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης των προστίμων.
Παράλληλα, η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου(Κ.Α.Π.Α) δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην κατάθεση της σχετικής αγωγής ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου κ  Βασίλης Τσότας, δηλώνει ότι «Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να ορίζει αν υπάρχει κάποιος που ακολουθεί τη νομική οδό να απαλλάσσεται από κάθε οικονομική υποχρέωση για τα τέλη κυκλοφορίας».........
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Τσότα, τα πρόστιμα που πιθανώς να καταβληθούν ανέρχονται στο ύψος του τέλους κυκλοφορίας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σε όσους τυχών βεβαιωθούν πρόστιμα, θα κληθούν επί της ουσίας να πληρώσουν διπλάσιο ποσό. Μέχρι στιγμής όμως παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα αποσταλούν οι καταστάσεις του TAXIS ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Παράλληλα, η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου έχοντας και την υποστήριξη του ΙΝΚΑ, προτίθεται να προχωρήσει σε δικαστικό αγώνα, φτάνοντας το θέμα ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν χρειαστεί. Η συλλογική αγωγή, όταν θα πραγματοποιηθεί θα στρέφεται εναντίον του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την επανοριοθέτηση του ύψους των τελών κυκλοφορίας σε μια περισσότερο ανταποδοτική βάση, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των οδικών δικτύων στην Ελλάδα, αλλά και την αδυναμία πολλών πολιτών να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Η Κ.Α.Π.Α. έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την πρωτοβουλία, δηλαδή το να συγκεντρώσει ονόματα και υπογραφές των πολιτών που αδυνατούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η ανταπόκριση στην κίνηση αυτή ήταν πολύ μεγάλη και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κ.Α.Π.Α κ Σωτήρη Τηγανίτα περίπου 1.800 συνολικά άτομα από το Αγρίνιο πήραν μέρος στην κίνηση μη καταβολής των τελών. Για τη συμμετοχή τους, ο καθένας πλήρωσε 25 ευρώ, με τα 15 ευρώ να αποτελούν το κόστος φωτοτυπιών και έξοδα δικαστικών επιμελητών, 1 ευρώ κατατέθηκε συμβολικά ως τέλος, ενώ τα υπόλοιπα 10 ευρώ προορίζονται για τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής. Δηλαδή συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 45.000  ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Η κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό του προέδρου του ΙΝΚΑ
Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, ποσό περίπου 3.800 ευρώ, το οποίο προέρχεται από 178 αιτήσεις Αγρινιωτών αλλά και πολιτών από άλλα μέρη της Ελλάδας, κατατέθηκε σε λογαριασμό ο οποίος ανήκει στον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, κ Γιώργο Λεχουρίτη, και τη σύζυγο του κα Λαμπρινή Κολοβού, εγείροντας ερωτήματα για την κίνηση αυτή. Να επισημάνουμε ότι ο κ. Λεχουρίτης, σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, είπε ότι περιμένει και τα υπόλοιπα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει στην αγωγή, ενώ ένα μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για την εγγραφή μελών στο Ινστιτούτο.
Από την πλευρά της η Κ.Α.Π.Α., η οποία για πρώτη φορά φέτος συνεργάστηκε με το ΙΝΚΑ, δεν θα προχωρήσει σε καταβολή των υπολοίπων χρημάτων αν δεν υπογραφεί συμφωνητικό με τον κ Λεχουρίτη, σύμφωνα με το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί κανένα μέρος των χρημάτων για την εγγραφή μελών στο ΙΝΚΑ, κάτι το οποίο άλλωστε ποτέ δεν ήταν μέρος της συμφωνίας. Καθώς μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση δικηγόρου ότι το ΙΝΚΑ δεν μπορεί να κινηθεί νομικά διενεργώντας την σχετική αγωγή, ο κ. Τηγανίτας είπε ότι σ’ αυτή την περίπτωση, «η Κ.Α.Π.Α θα προχωρήσει μόνη της».
Aναμένεται η  εξέλιξη που θα έχει το θέμα, την ώρα που 1.800 πολίτες είναι κατ’ ουσία δεσμευμένοι αναμένοντας την οριστική επίλυση του ζητήματος.
Κων/νος Χονδρός – εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου