Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


 Με απόλυτη σαφήνεια για μια ακόμη φορά στην σαββατιάτικη ημερίδα (2 Οκτωβρίου) για την άρδευση που έγινε στο Αγρίνιο ο νομάρχης Αιτωλ/νίας Θύμιος Σώκος διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του λαού του νομού μας αλλά και τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ο.Τ.Α. αναφέρθηκε στην εκτροπή του Αχελώου λέγοντας συγκεκριμένα: 
"Υπάρχει μια εμμονή της ελληνικής Πολιτείας, του συνόλου του πολιτικού κόσμου με φωτεινή εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, για το μεγαλύτερο έγκλημα, αυτό της εκτροπής του Αχελώου. Πρόκειται για ένα έργο που κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο όσο θα χρειαζόταν να συνδεθεί με αυτοκινητόδρομο σύγχρονων προδιαγραφών Εγνατίας Οδού, το Διδυμότειχο με το ακρωτήριο του Ταινάρου. Είναι ένα έργο που δε θα κάνει ποτέ απόσβεση.
Είναι ένα έργο που γίνεται μόνο για τους εργολάβους.
Οι αναληθείς αιτιάσεις περί ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου λέγονται από εκείνους που ερημοποίησαν τον Θεσσαλικό κάμπο αφού αποξήραναν, ως μεγάλο έργο το 1962, τη λίμνη της Κάρλας υποβαθμίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο μερικός επαναπλημμυρισμός της λίμνης Κάρλας οδήγησε αμέσως σε αποτελέσματα τέτοια σαν του φετινού καλοκαιριού όπου δεν ακούστηκε ούτε μια κουβέντα για έλλειψη νερού στη Θεσσαλία.
Θα μπορούσαν να γίνουν σειρά φραγμάτων στα ποτάμια και στους παραποτάμους της Θεσσαλίας για να αξιοποιηθεί πολλαπλά το νερό και στη λίμνη Πλαστήρα και στο φράγμα του Σμόκοβου. Έργα σαν του Σμόκοβου μπορούν να γίνουν δεκάδες όπως έλεγε και ο κ. Θ. Ξανθόπουλος, καθηγητής Υδραυλικής στο Πολυτεχνείο, ο οποίος όμως ως υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε άλλα.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέθετε παράνομα στους εργολάβους να κατασκευάσουν το φράγμα στη Συκιά.   Σήμερα, εντελώς παρασκηνιακά και μέσα από περίεργες αναθέσεις μελετών καθ’ υπαγόρευση, διατείνονται ότι θα καταρρεύσει ένα τμήμα της σήραγγας της εκτροπής του Αχελώου και θα υποβαθμιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας."
Μια θέση πολύ σαφής που έγινε ενώπιον των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Απ. Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ), Γ. Παπαναστασίου (Ν.Δ.), Νίκος Τσούκαλη (Δημοκρατική Αριστερά) αλλά και του αντιπεριφεριάρχη στον συνδυασμό Καραθανασόπουλου (ΚΚΕ) κ. Γ. Σολτάτου.
Για τον κ. Σολτάτο γνωρίζουμε ότι η θέση του είναι υπερ της εκτροπής, για τον κ. Παπαναστασίου γνωρίζουμε (ως πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας) ότι είναι κατά. Επίσης γνωρίζουμε ότι και ο κ. Τσούκαλης είναι κατά της εκτροπής. Για τις θέσεις του κ. Κατσιφάρα όμως δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε. Και έχει σημασία να ξέρουμε τι θα πράξει αύριο εάν και εφ’ όσον εκλεγεί ως Περιφερειάρχης. Και τον ρωτάμε δημόσια τώρα: Κύριε ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ είστε σύμφωνος με την εκτροπή του Αχελώου ή όχι; Θα συνεχίσετε ως Περιφερειάρχης αύριο (εάν και εφ’ όσον κ.λ.π.) τον αγώνα που κάνει σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Αιτωλ/νίας πολλά χρόνια τώρα;

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
    Ο ΣΙΩΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ; ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ , ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ , Ή ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΑΤΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΟΛΟ . ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είπε ο Σιώκος ; ¨οτι η κυβέρνηση αυτή είναι των Εγολάβων ; Μηπως δεν κατάλαβε ότι είναι Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ ; Μήπως Νομίζει ότι ακόμα Υπουργός είναι ό Σουφλιάς; Μήπως Κάποιος πρέπει να του ΄πεί ότι είμαστε το 2010 και όχι το Καλοκαίρι του 2009. Τόσο πίσω έμεινε ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή