Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ;


Ανακοινώθηκε λέει η είδηση το όνομα και το έμβλημα το συνδυασμού του χρισμένου εκ του ΠΑΣΟΚ Αποστόλη Κατσιφάρα. Μετά «Βαΐων και κλάδων» μάλιστα. Μόνο που σε μας τους αδαείς περί των καλλιτεχνικών και άλλων τινών μας δημιουργήθηκαν πολλές και αναπάντητες απορίες.
Απορίες και ερωτηματικά που έχουν να κάνουν τόσο με τους συμβολισμούς όσο και με την ουσία. Θυμάμαι ένα μάθημα στα χρόνια των σπουδών μου, που την ευθύνη του είχε ο Κώστας Ζουράρις. Ανάλυση Περιεχομένου τη λέγανε. Δύσκολο μάθημα και ακόμη δυσκολονόητη η πληθωρική παράδοση του από τον Ζουράρι. Τι να σας λέμε τώρα!!! Αλλά να που κάποιες φορές και με αφορμές δοσμένες στο πιάτο (όπως καλή ώρα τώρα από τον Πατρινό υποψήφιο Περιφερειάρχη) μου δίνεται η ευκαιρία να ξαναθυμηθώ κάποια απ’ αυτά που μας έλεγε πριν 25 χρόνια ο Ζουράρις.
Διαβάζω στο Δελτίο Τύπου που μας έστειλε ο κ. Απ. Κατσιφάρας τα παρακάτω:
“….Το έμβλημα του συνδυασμού μας απεικονίζεται με το κεφαλαίο γράμμα «Δ» το οποίο συντίθεται από τρία φύλλα ελιάς……
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:…… Τα τρία φύλλα ελιάς έχουν και αυτά τη δική τους σημασία.
Συμβολίζουν την ενότητα των τριών νομών, την ανάγκη ταύτισης όλων μας σε μια ενιαία περιφερειακή συνείδηση, σε μια κοινή προσπάθεια για την Πρόοδο.
Συμβολίζουν, επίσης, το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που επιζητούμε, μακριά από ακρότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις και από καβγάδες που τελικά δεν προσφέρουν τίποτα στον δημόσιο διάλογο και λειτουργούν αποκρουστικά για τον πολίτη.
Συμβολίζουν, ακόμα, την ανάγκη μιας πορείας δημιουργικής που θα βάλει σε τροχιά αναγέννησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος…..»
Προσπαθώ να τα δω λοιπόν και στο σήμα-έμβλημα και….. δυσκολεύομαι. Μια ακατανόητη δυσκολία που δεν προέρχεται από την υπερκατανάλωση λουκουμιών ή Μαυροδάφνης (που ‘σαι Απότσο με τα ωραία σου. Θυμάσαι ρε Νίδα;). Μάλλον η ΦΑΝΤΑΣΙΑ μου, απέχει από την φαντασία ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ.
Εγώ βλέπω ένα….. σαν κάτι το….. ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ (κυκλώπειος οφθαλμός) κάτι             ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ (όχι τρυγόνες) που με παραπέμπουν ευθέως στις….. τριγωνικές σχέσεις, συναλλαγές  και παρασκήνια, που οδήγησαν στην υποψηφιότητα ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ (να με συγχωρέσει η κυρία Γιαννακά και ο κ. Κουρουμπλής δεν εννοώ κάτι άσχημα γι’ αυτούς) και καθόλου τα τιμημένα φύλλα ελιάς. Προσπαθώ να τα φανταστώ αλλά εις μάτην. Εκτός και πρόκειται περί νέας Αχαϊκής ποικιλίας, άγνωστη σε μας τους άπεκηδες.
Αλλά εν πάσει περιπτώσει «Συμβολίζουν, λέει, την ενότητα των τριών νομών» και άλλα κουραφέξαλα. Ποια ενότητα βρε ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ (και όσους σε υποστηρίζουν από την Αιτωλ/νία); Την ενότητα πως ακριβώς την εννοείς; Μήπως τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας πάλι δικά μου; Ποια Περιφερειακή ενότητα και πράσινα άλογα (Κουτσογιώργεια) μας τσαμπουνάς. Την ενότητα των 10 κλειστών γυμναστηρίων (από 2.000 θέσεων μέχρι 10.000), τις θέσεις για το Εφετείο των συμπατριωτών σου ή τις αντιδράσεις μερικών από αυτών που σε επέβαλαν για την Αιγυπτιακή πατάτα; (μόνο μερικά από τα πολλά αναφέρω).

Γι’ αυτό και βλέπω το ΔΕΛΤΑ σου, σαν μάτι του ΚΥΚΛΩΠΑ. Γι’ αυτό βλέπω τα φύλλα «ελιάς» που λες σαν ΤΡΙΓΩΝΑ Πανοράματος και στην καλλίτερη των περιτώσεων σαν ΣΑΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΕΡΦΙΝΓΚ.
ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;
Και μια συμβουλή (και σε σένα και σε όσους από την Αιτωλ/νία σε ακολουθούν). Κάνε μια σιωπηλή εκστρατεία. Βολέψου στο μαξιλαράκι των ψήφων που έχει το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια και μην εκτίθεσαι πολύ. Όσο περισσότερο θα μιλάς, τόσο περισσότερο θα χάνεις. Να μην έχουμε και στην Περιφέρεια τα ίδια χαΐρια με αυτά της Πάτρας!!! Κατάλαβες;

1 σχόλιο:

  1. ΩΧ ΜΩΡΕ ΤΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ Ο Α΄ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΤ ΘΑ ΦΥΤΕΥΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΡΙΑ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή