Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

TO WHO IS WHO ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ-ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ


Όπως ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει στην Αιτωλ/νία αρκετά προσκόμματα με απανωτές αρνήσεις, συγκρότησης αξιόμαχου ψηφοδελτίου.
Λίγο η υπόθεση με την υποψηφιότητα του Θύμιου Σώκου και το παρασκήνιο που την συνόδευσε, λίγο ο χειρισμός του θέματος με το Βασίλη Αντωνόπουλο (με τις γνωστές αντιδράσεις), λίγο η αντίθεση των Αιτωλ/νάνων στην περιφέρεια έκτρωμα που αποκαλείται Δυτ. Ελλάδας, λίγο η γενικότερη διάλυση που επικρατεί σε επίπεδο οργανώσεων στο ΠΑΣΟΚ στο νομό μας αλλά και η πλήρης απαξίωση, που κυριαρχεί σε επίπεδο κοινωνίας (και εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής), για τα πολιτικά δρώμενα, έχουν κρατήσει, πολύ χαμηλά τον πήχυ των φιλοδοξιών, για συγκρότηση ενός ικανοποιητικού και αξιόμαχου ψηφοδελτίου ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ, στην Αιτωλ/νία.
Κάποιοι βουλευτές και κάποιοι άλλοι παράγοντες του τόπου έχουν αναλάβει και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναστήσουν ελπίδες προσφέροντας  πρόσωπα και λύσεις. Το κλίμα όμως είναι εξαιρετικά βαρύ και οι περισσότερες προσπάθειες είτε καταλήγουν σε τοίχο είτε σε επιλογές Β’ και Γ’ Εθνικής (σε κάποιες δε περιπτώσεις. ερασιτεχνικού κατωτέρων κατηγοριών).
Τα ονόματα που ήδη ανακοίνωσε το Σάββατο στην ΠΑΤΡΑ για την Αιτωλ/νία, ο κ. Κατσιφάρας το πιστοποιούν περίτρανα. Τα 15 από τα 24 συνολικά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο Αιτωλ/νίας (πλήρες), δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ένα ετεροβαρές άθροισμα «επιστρατευμένων», κυρίως, φίλων συγκεκριμένων προσώπων.
Αν εξαιρέσει κανείς τις περιπτώσεις των κυρίων Πετρόπουλου και Γρίβα όλα τα υπόλοιπα ονόματα όχι μόνο δεν κάνουν καμία εντύπωση αλλά πολύ δύσκολα θα εύρισκαν υπό άλλες συνθήκες στέγη σε αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Χαρακτηριστικότερο όλων ότι από το Αγρίνιο των 50.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν υπάρχει ούτε ένας αξιόμαχος!!!
Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί και πως συνδέονται με διάφορα πολιτικά πρόσωπα του νομού μας; Η αποκωδικοποίηση δεν χρειάζεται ούτε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση ούτε «περίεργες» γνώσεις. Ο απλός παρατηρητής με στοιχειώδη γνώση των τοπικών πολιτικών εξελίξεων καταλήγει εύκολα σε συνειρμούς και σε συμπεράσματα.
Κατ’ αρχήν να πούμε για τα πρόσωπα που προέρχονται και είναι επιρροές του ΒΑΣΊΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ. Τα πρόσωπα αυτά πλαισίωναν με τον ένα ή άλλο τρόπο τις προσπάθειες που έκανε ο κ. Αντωνόπουλος για τη συγκρότηση ενός δημοτικού συνδυασμού στο δήμο Αγρινίου. Αυτά είναι:
  1. Η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Αγρινίου κυρία Γιάτση, ο δάσκαλος κ. Κωστόπουλος, ο γυμναστής κ. Ρόκος και η φοιτήτρια Φαρμακευτικής κυρία Τσίκνα (και οι τέσσερεις κατοικούν-δουλεύουν στο Αγρίνιο αλλά κανένας τους δεν είναι αγρινιώτης).
  2. Ο πολιτικός Μηχανικός κ. Πετρόπουλος (Μεσολόγγι), ο δικηγόρος κ. Γρίβας (Μεσολόγγι-Αιτωλικό) και ο οδοντίατρος κ. Κωταντούλας (Ναύπακτος) είναι φίλοι και επιρροές από τα παλιά του κ. Γιάννη Βαϊνά.
  3. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παπάς, Αυγέρης θεωρούνται κατ’ ευθείαν επιρροές του Π. Κουρουμπλή.
  4. Η κυρία Χριστίνα Σταρακά ανήκει στο φιλικό και πολιτικό, περιβάλλον του κ. Μωραϊτη.
  5. Οι άλλοι πέντε υποψήφιοι ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες καθώς ο κ. Αλετράς παλιότερα ήταν επιρροή του Χρ. Βερελή αλλά τώρα φαίνεται ως επιρροή του Θ. Μωραϊτη και του Α. Μακρυπίδη, η ναυπάκτια κ. Κωνσταντόπουλου είναι συγγενικό πρόσωπο γνωστού Ναυπάκτιου συνεργάτη κεντρικού κορυφαίου πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου (!!!) πολιτευτή στην περιοχή. Επίσης ο κ. Γιάννης Τέγας αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση με σχέσεις με το σύνολο των τοπικών μας πολιτικών προσώπων (ενεργών και μη), χρισματούχος του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2006 για το Μεσολόγγι. Τέλος ο κ. Χριστογιάννης κι αυτός διατηρεί σχέσεις τόσο με τον κ. Κουρουμπλή όσο και με τους κ. Μακρυπίδη και Μωραϊτη.
Είναι φανερό ότι σε αυτή την ανακοίνωση απουσιάζουν οι φανταχτερές επιρροές της κυρίας Γιαννακά ενώ ισχνή είναι η παρουσία του κ. Μακρυπίδη.
Όμως επειδή απουσιάζουν εντελώς ονόματα από την περιοχή του Βάλτου (Αμφιλοχία) ή του Ξηρομέρου και της Βόνιτσας, φρονούμε ότι στην επόμενη ανακοίνωση ονομάτων θα δούμε σε αυτές κατ’ ευθείαν δικές τους επιλογές-προτάσεις.
Όποιες κι αν είναι όμως αυτές η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν δημιουργεί εντύπωση ικανοποιητικής εκλογικής επίδοσης του συνδυασμού. Αν και πολύ αισιόδοξα τα πρόσωπα (γιατί περί αυτού πρόκειται) που στηρίζουν τον κ. Κατσιφάρα μιλούν για ένα ποσοστό στον α’ γύρο περίπου 43-45% (49,5% είχε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009) αυτό θεωρείται από εξαιρετικά απίθανο έως πρακτικά αδύνατο. Μια πιθανή και ρεαλιστική επίδοση μεταξύ 37%-40% θα θεωρούνταν νίκη για τις δεδομένες συνθήκες, για τον κ. Κατσιφάρα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ποσοστά πολύ κάτω του 35% στο νομό Αιτωλ/νίας.
Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης και των υπολοίπων οκτώ ονομάτων του συνδυασμού που όπως λένε  φίλοι του κ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ θα συμπεριλαμβάνουν και ονόματα έκπληξη.
Εμείς όμως δεν περιμένουμε καμία ιδιαίτερη έκπληξη καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είτε θα πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από τον κομματικό χώρο (κάποιοι γραμματείς οργανώσεων) ή στην καλύτερη όλων των περιπτώσεων για τα ονόματα των κυρίων Μπούρου και Υφαντή.

17 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ; ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ. Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ. Οκ. ΡΟΚΚΟΣ ΕΧΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ κ. ΤΣΙΚΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΑ. ΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΖΕΣΤΟ - ΖΕΣΤΟ. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ. ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΗΤΑΝΕ ΕΣΕΙΣ ΨΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ; Ο ΣΩΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΝΙΣΤΑ κ.λ.π. κ.λ.π. ΤΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε 10.10 π.μ. Με ρωτάς αν είμαι Αγρινιώτης. Και βέβαια είμαι. Αν αμφοβάλεις να διαβάσεις το βιβλίο αρχείο του 1ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου (εκεί που είναι ο κ. Κωστόπουλος "γέννημα θρέμα" που λες, διευθυντής και θα δείς στο έτος 1887 τον παπούλη μαθητή της Α' Δημοτικού. Το αν υπάρχουν αγρινιώτες στην πόλη μην βαυκαλίζεσαι και πολύ. Όχι μόνο υπάρχουν αλλά για να τους ξέρεις πρέπει και συ να είσαι αγρινιώτης και να ξέρεις ή τουλάχιστον να έχεις περπατήσει τις γειτονιές του. Σε αυτό που λες για τη δεκαετία του 50 και για τον πληθυσμό του απλά είσαι ολίγον τι ΑΜΕΛΗΤΗΤΟΣ. Ευχαριστώ πάντως που μας έστειλες την άποψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τέγας τι δουλειά κάνει ρε παιδιά; Υπάλληλος του ΟΣΕ είναι ή μου φαίνεται. Η δε Κωνσταντοπούλου ίναι αδελφή του ακατονόμαστο Δημήτρη ο οποίος από το 1998 έχει κάνει του κόσμου τις κολοτούμπες. Αυτή είναι που θα φάει κατάμαυρο στη Ναύπακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ , ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΠ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ , ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΤΟ. ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ή ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ , ΑΠ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣΕ ΡΕ ΜΠΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΤΩΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΣΙΑΖΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ...Ε ΒΕΒΑΙΑ ...
    ΜΕΤΑ ΤΟ Γ@Μ@Σ@ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ Ο ΒΕΡΕΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χριστινα σταρακα η ήρεμη δυναμη του ψηφοδελτιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΣ. ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΕΡΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΟΓΑΛΑΤΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ. ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΑΙΖΕ ΠΟΝΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΚΚΑ. ΑΥΤΟΝ ΒΡΕ ΤΟΥ "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάθος λές για το Μάκκα φίλαράκ' μ'. Μάκκας στο Τραμ, θεωρητικά δουλεύε,ι αλλά ποτε δεν πατάει καθώς.....(δεν θα τον καρφώσω τώρα και απο 'δω μέσα που και σε τι... απασχολείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΑΚΚΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜ ΑΕ;
    ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΚΚΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ..ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι υπάλληλος των Δικαστηρίων και γνωρίζω πολύ καλά το Ραυτόπουλο. Προκειται για ένα άτομο με ήθος και συνείδηση, αλλά πάνω απ όλα ασυμβίβαστο, μου είχε πει οτι μπορεί, αν τον αφήσουν τα κυκλώματα, να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια, βλέπω οτι τον έχουν απ έξω κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν θυμάσαι τότε που κατέβαινε ο Λύτρας για νομάρχης, και εσείς Βαενεοι ,Σωκεοι και λοιποί ακατονόμαστοι του νόμου κατεβάσατε τον καημένο τον Μπουρο για αντάρτη …..,πόσο πείρε ? τι νομίζετε ότι είστε ικανοί οι Σωκεοι να κόψετε? Σας κατάλαβε ο λαός πάει το φαγοπότι σου κατ ανάθεση ,κεραμιδόγατε. Αλλά μην απαξιώνεις τόσο τους υποψηφίους είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους, όσο για τους Αγρινιώτες ε!!!!!! ρε φίλε ο ΠΑΠΠΑΣ τι είναι ? γέννημα θρέμμα της πλατείας Χατζοπούλου και αστέρι της ομαδαρας μας του Παναιτωλικού αλλά τι περιμένω να ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδες γάτε σου την λέει ο 8.48!!!! Ο Παππάς τι είναι ο Παππάς; Αγρινιώτης είναι, ο Παππάς!!! Αλλοίμονο να μην μπορεί ένας ολόκληρος Παππάς να αντιπροσωπεύσει το Αγρίνιο!!! Όλη η κοινωνία της πόλης απο τον Παππά περιμένει. Όπως τότε που έπαιζε στον Παναιτωλικό και τον έβριζαν 4-5.000 κόσμος! Αλλά και τρείς τετραετίες τώρα, ως νομαρχιακός σύμβουλος (ελέω Κουρουμπλή βέβαια) μεγάλη του η προσφορά στο Αγρίνιο και στους Αγρινιώτες. Πολύ μεγάλη. Άρα πρέπει να συνεχίσει και ως.... Περιφεριακός. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Κωνσταντοπούλου έμαθα ότι είναι αδελφή εκείνου του κωλοτούμπα του Κωνσταντόπουλου από τη Ναύπακτο. Ενός δάσκαλου που δεν έχει μπει σε τάξη, μια ζωή ΠΑΣΟΚοδίαιτος είναι. Σιγά την προσωπικότητα η κ. Κωνσταντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΞΑΜΗ ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ...ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή