Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Αίρεται η ασυλία του Δημήτρη Σταμάτη

Δεκτή έγινε από την Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας του εισαγγελέα για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου σήμερα, Δημήτρη Σταμάτη. Κατά τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, σε σύνολο 193 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σταμάτη ψήφισαν 146, 40 κατά και επτά παρών.
Ο κ. Σταμάτης κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα 22-11-2002 έως 10-9-2003 ως Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, παρέβη τα καθήκοντά του (αποφάσεις περί ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε ιδιοκτήτη ταξί με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει άλλον).
Εξ άλλου, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών:
- Ιωάννη Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ) με 191 ψήφους κατά, μίας υπέρ, και μίας «παρών»
- Γεωργίου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ) με 190 ψήφους υπέρ, μίας κατά και δύο παρών (για δύο υποθέσεις)
- Λάμπρου Μίχου (ΠΑΣΟΚ) με 10 ψήφους υπέρ, 181 και δύο παρών.


7 σχόλια:

 1. stoys pasokoys den tin arate tin asylia?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

  Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.
  Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
  Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.
  Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
  Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.
  Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και καποιοι αλλοι εχουν ταξει
  θεσεις εργασιας στα σπα στο
  παναιτωλιο του δημου θεστιεων
  τι γινεται ρε ρεζιλια των σκυλιων..
  ταξατε θεσεις εργασιας σε ανυπαρκτες
  τραπεζες που ..... θα........
  ρε δεν ντρεπεστε ρεμαλια
  ανικανοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόνο για το Σταμάτη λειτούργησε η άρση της ασυλίας. Για τους άλλους τρεις Πασόκους τίποτα την έβγαλαν καθαρή. Αλλωστε ο Σταμάτης την είχε ζητήσει από μόνος του την άρση για να αποδείξει σε μερικά λαμόγια τι παραγματικά συνέβη. Το ύποπτο είναι ότι έγινε τώρα, που έχουμε τις εκλογές για να τρίβουν τα χέρια τους οι πασόκοι και να πανηρυρίζουν από τώρα την νίκη τους. Γιατί τώρα? αυτή τι στιγμή? Τυχαίο δεν νόμιζω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που να μάθαινε ο κόσμος και όλες τις άλλες λαμογιές του Σταμάτη!!! Τώρα δεν θα έβγαινε στην κοινωνία! Αλλά οι ρουφιάνοι που τον καλύπτουν δεν θα τα βγάλουν ποτέ! Π.χ. η Τηλεοπτική μας Χούντα! Όσοι είστε μάγκες για βγάλτε τις "μπίζνες" του ιδιωκτήτη του "Σταθμού" με την έγκριση του πρώην Νομάρχη Δ. Σταμάτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεταφέρω την απάντηση του Σταμάτη από το site του. Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα που επεξεργάζεται αυτό το blog την επικαιρότητα.


  ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

  Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης σχολιάζοντας την είδηση της άρσης της ασυλίας του είπε:

  «Όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία έχω εκπροσωπήσει τους πολίτες του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας, λειτούργησα υπηρετώντας το κοινό καλό με γνώμονα όχι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον, αλλά την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του τόπου μου.

  Στην πολιτική μου διαδρομή ήταν αρκετές εκείνες οι φορές που συγκρούστηκα με κατεστημένες αντιλήψεις και υστερόβουλες πρακτικές.

  Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την όποια εξουσία και αν είχα ως πρόσχημα της δικής μου προστασίας.

  Από την πρώτη στιγμή που μου ανακοινώθηκε η προσφυγή ενός ιδιοκτήτη ΤΑΧΙ με τον οποίο η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας είχε συνάψει συμφωνία για την μεταφορά μαθητών κατά την περίοδο 2002 – 2003 εγώ ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου ,γιατί στην μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν υπάρχουν και ούτε θα μείνουν σκιές και «υπόλοιπα».

  Τα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού, βέβαια, όφειλαν, πριν αναμεταδώσουν την είδηση να πληροφορηθούν τα ίδια και κατόπιν να πληροφορήσουν και τους αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές τους, για την ουσία της υπόθεσης.

  Κατηγορούμαι λοιπόν επειδή υπερασπίστηκα το δικαίωμα μικρών μαθητών των χωριών της Μακρυνείας να «οδηγούνται» με ασφάλεια και στην προβλεπόμενη ώρα στο σχολείο τους. Η απόφαση μου αυτή ήταν πολιτική, την οποία διοικητικά υπέγραψε ο τότε αρμόδιος αντινομάρχης κ. Νικόλαος Μουρκούσης. Ο κ. Μουρκούσης μάλιστα κλήθηκε και αυτός να υπερασπιστεί το παραπάνω δικαίωμα των συγκεκριμένων μαθητών στις αίθουσες των δικαστηρίων και ήδη έχει αθωωθεί.

  Παρά ταύτα ίσως κάποιοι επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν το γεγονός προεκλογικά. Εάν το πράξουν η ίδια η κοινωνία θα τους καταδικάσει».

  ΑπάντησηΔιαγραφή