Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΑΡΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ


Αυτό που γίνεται με το ΠΑΣΟΚ στο νομό δεν έχει προηγούμενο. Σε χειρότερη κατάσταση δεν έχει βρεθεί ποτέ από το 1974. Ούτε στις στιγμές των έντονων εσωκομματικών αντιπαλοτήτων στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ή των αντίστοιχων του 2007.
Πλήρης διάλυση είναι ο επιεικέστερος τίτλος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ανύπαρκτες οργανώσεις σε όλο το εύρος του νομού. Άφαντη, αδύναμη και διαλυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή με έναν γραμματέα της που σύρεται δεξιά και αριστερά από προσωπικά καπρίτσια και φιλοδοξίες.
Εν όψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε έναν μήνα περίπου η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Ως γνωστόν ο χρισμένος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος στο Μεσολόγγι κ. Ψαράκης παραιτήθηκε αηδιασμένος του χρίσματος.  Στο Αγρίνιο το θέμα με τον Βασίλη Αντωνόπουλο λύθηκε όπως λύθηκε την τελευταία στιγμή. Στη Βόνιτσα-Ακτιο το αντάρτικο του Νώντα Τάνταρου υπονομεύει κάθε προοπτική για νίκη ενω στο νέο Δήμου Ξηρομέρου η υποψηφιότητα του Γιάννη Λύτρα από την αρχή αντιμετωπίστηκε με οξεία επίθεση από τον νυν δήμαρχο Αστακού κ. Σταϊκου.
Κουρνιαχτός και ερείπια παντού. Το πάζλ της αποσύνθεσης συνθέτει η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή του γραμματέα της Ν.Ε. κ. Σπύρου Τορουνίδη στην προεκλογική εκστρατεία του «αντάρτη» δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου ενώ σήμερα από την ΝΑΥΠΑΚΤΊΑ , δόθηκε η χαριστική βολή με την άρνηση και επιστροφή του χρίσματος στο ΠΑΣΟΚ του πρώην δημάρχου της πόλης Γιάννη Νταουσάνη.
Μια άρνηση στο χρίσμα που δεν σημαίνει βέβαια αποχώρηση από την προσπάθεια  του αλλά πρόταση και διάθεση συνεργασίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του κ. Μπουλέ.
Ενδεικτική είναι η δήλωση επιστροφής του χρίσματος του κ. Νταουσάνη αλλά και η μετέπειτα δήλωση του για την συνεργασία του με τον κ. Μπουλέ. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

«Η απόφασή μας για επιστροφή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ δεν βάζει τέλος στο ενδιαφέρον μου όπως και των συνεργατών μου για τα κοινά της Ναυπακτίας. Ο ανεξάρτητος πλέον και υπό συγκρότηση συνδυασμός μας θα συνεχίσει την προσπάθειά του ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει την θλιβερή της πορεία η δημοτική αρχή Παπαθανάση. Καλούμε δε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να θέσουν ως πρώτο και βασικό τους στόχο τον τερματισμό της νοσηρότητας και του τέλματος……Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για συνεννόηση με τη δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» με σκοπό τη διερεύνηση σύγκλισης σε συγκεκριμένες θέσεις για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το μέλλον του νέου Δήμου Ναυπακτίας, με στόχο την κοινή και συνθετική κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές….».
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του οργανωμένου (τρόπος του λέγειν) ΠΑΣΟΚ στο νομό μας. Ένα κλίμα που έχει βέβαια επιβαρυνθεί και από τις εξελίξεις που προηγήθηκαν στο θέμα της Περιφέρειας και που βεβαίως με μαθηματική ακρίβεια το οδηγούν σε οδυνηρή και μεγάλη ήττα σε όλα τα επίπεδα. Σε πρώτο και δεύτερο βαθμό….

4 σχόλια:

  1. τα διέλυσε ολα ο σωκος με την αλαζονεια του και την δημιουργια αντιπαλοτητων.Ποιος ειναι αυτος που θα κηδεμονευει τις οργανώσεις?Δεν ειναι τυχαιο οτι επιλεκτικα ισχυουν αυτα σε μεσολογγι και ναυπακτο.καποοι βαζουν επιτηδες το χερακι τους για να ωφελησουν το αγρνιο.Κοιταξτε το μοσχολιο που ολοι τον προστευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι ακομα δεν ειδαμε τιποτα,απο ακτιο μερια θα σκασει και αλλο κανονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Μπλόκο” στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

    «Mαύρες τρύπες» στην επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, που θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίησή της, διαπιστώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Mπορεί η PAE να χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες να εκδώσει θετική γνωμάτευση για την επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, οι υπηρεσίες ωστόσο του YΠEKA και η υπουργός κ. Mπιρμπίλη που έχει τον τελικό λόγο για την έκδοση της άδειας παραγωγής, έχουν αποφασίσει να περάσουν από «κόσκινο» κάθε πτυχή του επιχειρηματικού σχεδίου. Tο αμέσως επόμενο στάδιο της έκδοσης άδειας εγκατάστασης η κ. Mπιρμπίλη το έχει συνδέσει εκτός από την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με τη μελέτη επικινδυνότητας. Aυτό γιατί όπως η ίδια εξηγεί η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην κατηγορία της Oδηγίας «Σεβέζο ΙΙ» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και πήρε το όνομά της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976. Aυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει στην Eυρώπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG μεγάλης κλίμακας», τονίζει η K. Mπιρμπίλη.
    Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα όλοι παραπέμπουν στο τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000, αλλά και στο ατύχημα που συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
    Καθημερινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρια άτομα (Κουρουμπλής, Γιαννακά και Τορουνίδης) διέλυσαν το μαγαζί. Και καλά το έκαναν όπως το κατάντησε ο ΓΑΠ τα τελευταία χρόνια με τις διάφορες Μαριλίζες και Ξυνίδηδες. Αλλά το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει κάποια στιγμή. Θέλουν δε θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή