Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ Να, γιατί πτωχεύσαμε…

  Να, γιατί πτωχεύσαμε…
Ως «μια άσκηση αυτογνωσίας, μια προσπάθεια αναζήτησης μιας ενιαίας αφήγησης για την κρίση», χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, το βιβλίο του Λαρισαίου δημοσιογράφου της Καθημερινής Γιάννη Παπαδογιάννη, το οποίο παρουσιάστηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ.
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ-2
Για το βιβλίο του Γιάννη Παπαδογιάννη, μίλησαν εκτός από τον συγγραφέα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα» κ Θανάσης Βακάλης, ο οποίος εξήρε την συγγραφική προσπάθεια του συγγραφέα κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια που αγγίζει τα όρια της ιστορικής καταγραφής εξαιτίας της αντικειμενικότητάς του, και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης ο οποίος επεσήμανε πως το βιβλίο του Λαρισαίου δημοσιογράφου ουσιαστικά «αποκαθιστά τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας».
Το βιβλίο «Από το πάρτι στη χρεοκοπία» προσπαθεί να ανιχνεύσει και να καταγράψει, μέσα από τις δηλώσεις και τις πολιτικές πράξεις των Ελλήνων πολιτικών, τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της συμμετοχής του στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, τόνισε πως το βιβλίο «ξύνει πληγές», ενώ σημείωσε πως «η οικονομική κρίση, όταν ξέσπασε, ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί».
Όλο το πάνελ της εκδήλωσης ομονόησε καταληκτικά πως αν η χώρα θέλει να ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων και να ξεπεράσει την χρεοκοπία, οφείλει να υψώσει τείχη απέναντι στον λαϊκισμό.
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ-5
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ-6
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ-4
Λ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου