Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σκλαβενίτης: Πρόταση εξαγοράς της Μαρινόπουλος;...

Σκλαβενίτης: Πρόταση εξαγοράς της Μαρινόπουλος;



Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ώστε να εξευρεθεί λύση στην υπόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει...
έγγραφη πρόταση εξαγοράς της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το δικηγορικό γραφείο της Ν. Αγαπηνός έρχεται να επαναφέρει τον Όμιλο Σκλαβενίτη στο προσκήνιο σε ότι αφορά την συνεργασία του με την Μαρινόπουλος αυτή την φορά όμως μέσω εξαγοράς.

Μάλιστα η δικηγορική εταιρεία αναφέρει ότι σχετική επιστολή που υπάρχει θα κατατεθεί κατά την ακροαματική διαδικασία το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει: Σύμφωνα με πληροφορίες της δικηγορικής μας εταιρίας, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Σκλαβενίτης για την εξαγορά της Μαρινόπουλος μέσω επιστολής που θα προσκομιστεί αύριο στο Δικαστήριο.

Το δελτίο Τύπου της Αγαπηνός αναφέρει στην συνέχεια:

«Για να έχει όμως αντικείμενο αυτό το ενδιαφέρον της Σκλαβενίτης θα πρέπει να υπάρχουν τα σημεία πώλησης- supermarket της Μαρινόπουλος τα οποία αποτελούν και το κύριο αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων περί αναστολής καταδιωκτικών μέτρων και διαδικασίας εκτελέσεως στα πλαίσια του άρθρου 99 του Νόμου 3588/07 εξαιρεί ρητώς τις μισθώσεις.

Επισημαίνουμε ότι με δεδομένο ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ οφείλει μισθώματα πολλών μηνών μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία εκτελέσεως παρά τη λήψη των μέτρων.

Επιπροσθέτως, επιμένουμε ότι για την προστασία των πιστωτών δεν πρέπει να αρθούν οι κατασχέσεις των λογαριασμών μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως εξυγίανσης.

Τέλος, η συζήτηση της αιτήσεως είναι αδιανόητο να λάβει χώρα σε τόσο μακρινή δικάσιμο. 

Απαιτείται και επιβάλλεται η παρέμβαση του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου η δικάσιμος να ορισθεί το αργότερο στις αρχές του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.»

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα συζητηθεί η προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε η Μαρινόπουλος στο πλαίσιο διαδικασίας εξυγίανσης της.

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Σκλαβενίτη για το μεγάλο και πανελλαδικό δίκτυο του Μαρινόπουλου. Αλλωστε, υπήρξε η πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια για να αποκτήσει τα 33 mega super market του ομίλου Μαρινόπουλος, αλλά το deal έμεινε στα χαρτιά. Τώρα το ενδιαφέρον αναθερμαίνεται ενώ υπάρχουν πολλές πιέσεις ώστε να βρεθεί το ταχύτερο λύση και να μην καταρρεύσει το μετγαλύτερο δίκτυο στο λιανεμπόριο με τους 13 χιλιάδες εργαζόμενους. Οπως λένε μάλιστα, μαζί με τους χιλιάδες προμηθευτές και τους εργαζόμενούς τους το σύνολο των ανθρώπων που θα πληγούν φτάνει τις 50.000.

Ο Σκλαβενίτης, πάντως, για να γίνει «λευκός ιππότης» για τον Μαρινόπουλο θα πρέπει να λάβει κάποιες εγγυήσεις. Αλλωστε για να υπάρξει σχέδιο διάσωσης θα πρέπει να υπάρξουν και γενναία «κουρέματα» στα χρέη του Μαρινόπουλου με αναγκαστικό περιορισμό του δικτύου ώστε η επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη...

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου