Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Aδιαφορία και έλλειψη γνώσης και αποφασιστικότητας από τον κ. Παπαναστασίου»

«Aδιαφορία και έλλειψη γνώσης και αποφασιστικότητας από τον κ. Παπαναστασίου»
Για αδιαφορία αλλά και έλλειψη γνώσης και αποφασιστικότητας κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παύλος Μοσχολιός, με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ιδιαίτερα από τον ευαίσθητο τομέα σχολικής στέγης.
Συγκεκριμένα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 καλεί με πρόσκληση με Α.Π.: 326 / 4-2-2016, με κωδικό πρόσκλησης 0510a02, Α/Α ΟΠΣ: 1299 και με προθεσμία έως 29-4-2016, τους Δήμους της Περιφέρειας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξη νέων σχολικών κτιρίων.
Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου όχι μόνο δεν κατέθεσε προτάσεις, αλλά δείχνει να αγνοεί πλήρως την πρόσκληση, αφού σε ανακοίνωση της στις 19-2-2016 αναφέρει: «Όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, και λόγω της μη πρόβλεψης από το ΣΕΣ 2014-2020 χρηματοδότησης για ανέγερση σχολείων είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση!!!».
«Δηλαδή τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος μας λέει ότι δεν προβλέπονται πόροι για σχολεία από το ΕΣΠΑ είναι στον αέρα η πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που καλεί τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για νέες σχολικές μονάδες, τόνισε ο κ. Μοσχολιός. Άρα ή ο κ. Δήμαρχος γνώριζε και δεν έλεγε αλήθεια, ή το πιο πιθανό αγνοούσε τα πάντα. Με όλα αυτά συνέχισε ο κ. Μοσχολιός το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πόροι από την πόλη από την ευαίσθητο τομέα των σχολικών υποδομών. Σε ότι αφορά αν υπήρχαν ώριμες μελέτες να εντάξουν, συνέχισε ο κ. Μοσχολιός, ας μας ρώταγαν να τους υποδείξουμε τις μελέτες που ήταν ώριμες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (11ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Γυμνάσιο).
Οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 για υποδομές θα είναι λίγες για να τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτους κατέληξε ο κ. Μοσχολιός και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να δείξει περισσότερη σοβαρότητα και ευαισθησία στην ένταξη νέων έργων και να μην επαναπαύεται στα έργα που βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου