Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

"ΙΚΑΡΙΑ: Τόπος εξορίας, τόπος Ιστορίας": Δείτε το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Λυκείου Ραχών στο Cineμάθεια



Μετά το πρώτο βραβείο ηλεκτρονικoύ εντύπου στο Γυμνασίο Λ.Τ. Ραχών Ικαρίας για την Περιφέρεια Β.Αιγαίου , ένα ακόμα βραβείο έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στα σχολεία της Ικαρίας μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές. Αυτή τη φορά, η ταινία των Μαθητών του Λυκείου Ραχών Ικαρίας βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Cineμάθεια για το "ΙΚΑΡΙΑ: Τόπος εξορίας, τόπος Ιστορίας"
Η ενασχόληση των παιδιών με το ντοκιμαντέρ είχε αρχίσει από την περσινή χρονιά. Η πρώτη προσπάθεια (Περίπατος)  μάλιστα πήγε ανέλπιστα καλά αφού πήραν και το βραβείο φωτογραφίας στο μαθητικό φεστιβάλ cineμάθεια.
Φέτος πήγαν ακόμα καλύτερα παίρνοντας το τρίτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο cineμάθεια 2016 (με Δήμο Αβδελιώδη στην επιτροπή!). Κάθε χρονιά και καλύτερα!
Η ταινία καταγράφει προσωπικές και ιστορικές μαρτυρίες για σημαντικές στιγμές της Ικαριακής ιστορίας (ελευθέρα πολιτεία, περίοδος της εξορίας) μέσα από τις αφηγήσεις της αγαπημένης Ιωάννας Πρωιου (της υφάντρας του αργαλειού στο Χριστό, γεννημένης το 1911) και του φωτογράφου της Ικαρίας, Χρήστου Μαλαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου