Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στην εθνική – Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόννησο και Ιόνιο

Απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στην εθνική – Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόννησο και Ιόνιο
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αρκαδία με έντονη βροχόπτωση σε όλη την ορεινή περιοχή. Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάζονται στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.
Παράλληλα κλειστή είναι η εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.
Στην Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.
Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στη Μεγαλόπολη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιόνη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων κι εξετάζουν την κατάσταση και τον τρόπο συντονισμού αποκατάστασης των ζημιών και παροχής βοήθειας σε πληγέντες.
Στη Μεγαλόπολη σε εβδομήντα σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις ξεπέρασαν στην Πυροσβεστική τις 140.
Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, γιατί τα νερά στην γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω και απειλείται το ορυχείο της Θωκνίας.
Επιπλέον λόγω της κακοκαιρίας υπάρχει και διακοπή ρεύματος την τελευταία ώρα στη μισή πόλη της Τρίπολης.
Να σημειωθεί ότι έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τα νησιά του Ιονίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου