Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

H εγκύκλιος για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας... Πώς θα υπολογίζονται

Αυτή είναι η εγκύκλιος για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας - Πώς θα υπολογίζονται


Πώς θα υπολογίζονται... 

Την εγκύκλιο που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης για την αναλογική πληρωμή τελών κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Προβλέπει ανάμεσα σε... άλλα το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει. Επίσης προβλέπει άρση ακινησίας μόνο για έναν ή τρεις μήνες καθώς και για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ειδικότερα:

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι επιλογές αυτές είναι δεσμευτικές και δεν παρέχεται άλλη επιλογή πέραν αυτών που αναγράφονται στη διάταξη.

Ταυτόχρονα, η ΓΓΔΕ αναφέρει πως για τον υπολογισμό του ποσού λογίζεται ο μήνα που γίνεται η άρση της ακινησίας. Και πληρώνεται ολόκληρος ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης της ακινησίας, ενώ παραθέτει παραδείγματα για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα κληθούν να πληρώσουν οι οδηγοί...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου