Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση αντιδημάρχων-Παπαναστασίου για Καζαντζή: «Δεν ανέχομαι προσωπικές πολιτικές» (video)

po-antidimarxoi5Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα όσα προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα , ο δήμαρχος Αγρινίου,  νωρίτερα σήμερα το πρωί στο δημαρχείο προχώρησε στην παρουσίαση των αντιδημάρχων, στο σχήμα των οποίων υπήρξαν οι γνωστές αλλαγές προ ολίγων ημερών.
Στην ουσία τώρα της παρουσίασης και όπως ήταν φυσιολογικό ο δήμαρχος Αγρινίου ρωτήθηκε σχετικά με τις αποφάσεις για αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του Νίκου Καζαντζή, αλλά και τα όσα ο πρώην αντιδήμαρχος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανεξαρτητοποίηση του.

«Όταν διαπιστώνονται  δυσλειτουργίες ο δήμαρχος πρέπει να προβαίνει σε αλλαγές  χωρίς να σκέφτεται το κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου, τονίζοντας πως η πρόσφατη απόφαση του σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση και καλύτερο συντονισμό για την δημοτική αρχή. Να θυμίσουμε πως πλέον ο αναπληρωτής δημάρχου και με αυξημένης αρμοδιότητες είναι ο Νίκος Γκρίζης και νέα αντιδήμαρχος με περιορισμένες αρμοδιότητες πάντως, η κ. Ολγα Σαλακίδου – Πιστιώλη.

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Παπαναστασίου αφορούσαν σε μεγάλο βαθμό την αποπομπή του Νίκου Καζαντζή και τα όσα επακολούθησαν.
Εκεί ο κ. Παπαναστασίου «δεν χαρίστηκε» και ήταν πολύ σκληρός για τα όσα προηγήθηκαν για να φτάσει η ώρα της σύγκρουσης με τον Νίκο Καζαντζή. Έγινε ολοφάνερο πως ουσιαστικά με ευθύνη του πρώην αντιδημάρχου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο συνεργασίας, κάνοντας λόγο για ανάγκη ήθους, όταν κάποιος ορίζεται αντιδήμαρχος και όχι επίδειξης αλαζονείας.
Μάλιστα ο κ. Παπαναστασίου με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Καζαντζή, τόνισε πως αυτή η αντίδραση απλά δικαιώνει την επιλογή του να τον αποπέμψει.
po-antidimarxoi1
po-antidimarxoi2
«Δεν θα ανοίξω διάλογο με τον κ. Καζαντζή, η παράταξή μας δεν διαιρεί αλλά πολλαπλασιάζει. Δεν μπορεί να κρίνεται ο δήμαρχος με μη πολιτικούς όρους για το αυτονόητο δικαίωμά του να κρίνει πότε πρέπει να γίνουν αλλαγές. Επαναλαμβάνω δεν διεκδικώ το αλάθητο, έχω κάνει λάθη αλλά φροντίζω να τα διορθώνω. Έχω πει ότι δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, αγωνίζομαι όλη μέρα μαζί σας γιατί ο λαός του Αγρινίου μου έδωσε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό που μου δίνει δύναμη. Προχωράμε κι ο καθένας έχει δείξει το ποιόν του», είπε συγκεκριμένα.
Ακόμη σημείωσε με νόημα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί προσωπικές πολιτικές κι επιδιώξεις,.. «Δεν εκβιάζομαι και δεν χειραγωγούμαι από κανένα, κανείς δεν είναι μεγαλύτερος ή καλύτερος από την ίδια την παράταξη».
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις  ο δήμαρχος Αγρινίου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές αντιδημάρχων ενώ ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Σεπτέμβρη θα κάνει μια συνολική αποτίμηση με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της δημαρχίας όπου θα παρουσιαστεί το τι έχει γίνει στο Αγρίνιο αυτά τα δύο χρόνια.
Τόνισε ότι το πρόγραμμα που κατέθεσε στους Αγρινιώτες προεκλογικά αφορά σε μια ή δύο θητείες και δεν μπορεί να κρίνεται μέσα σε δύο χρόνια, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία που όπως είπε, «δεν ξέρουμε αν θα έχουμε καν ΕΣΠΑ φέτος, μετά από μια χρονιά με capital controls, όπου δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτε».
Για τα οικονομικά του δήμου, πάντως, είπε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Προανήγγειλε ακόμη την δημοπρασία έργου 400.000 ευρώ για βελτιώσεις στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου λέγοντας ότι ο σχεδιασμός είναι να υπάρχουν δύο γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, ένα στα ανατολικά κι ένα στα δυτικά της πόλης. Παράλληλα με τη φράση «να σταθούμε στα μεγάλα» εξήγησε ότι διαχωρίζονται οι τομείς Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για να δοθεί σε καθέναν τους μεγαλύτερο βάρος, ενώ προανήγγειλε ευρύτερες συνεργασίες ειδικά στην Παιδεία με τις επιτροπές που υπάρχουν.
Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στα θέματα τουρισμού και πολιτισμού, ανακοινώνοντας την πλήρη ενεργοποίηση του τμήματος Τουρισμού με συνέργειες με ιδιώτες και φορείς για την προβολή της περιοχής, ενώ υπενθύμισε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, μετά τις παραστάσεις που θα δώσει στην αρχαία Στράτο, θα είναι το πρώτο θεατρικό σχήμα που θα ξαναζωντανέψει το αρχαίο θέατρο της Δήλου μετά από 2.100 χρόνια, με το έργο «Εκάβη, μια πρόσφυγας», με πρωταγωνίστρια την σπουδαία Ελληνίδα τραγωδό Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου.
po-antidimarxoi3
po-antidimarxoi4
po-antidimarxoi10
po-antidimarxoi6
po-antidimarxoi7
po-antidimarxoi8
po-antidimarxoi9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου