Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Καρ. Παπούλιας για τον Ανδρέα: «Τον νοσταλγούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν οι μικρές ηγεσίες»

papoulias_papandreou_2406 20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του  ΠΑΣΟΚ και ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της σύγχρονης Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το thecaller τιμώντας τη μνήμη και την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιεί αφιέρωμα για τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη, ανασύροντας από το αρχείο, αλλά και δημοσιεύοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, καθώς και διάφορες άγνωστες ιστορίες για τον Ανδρέα.



Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας:
«Τον Ανδρέα Παπανδρέου τον νοσταλγούμε για το χάρισμά του να αφουγκράζεται τον κοινωνικό παλμό και να βλέπει μακριά. Αγάπησε βαθιά την πατρίδα μας και το λαό της, έζησε για να κάνει πράξη τις ιδέες του, άλλαξε μέσα στην αλλαγή και προσπάθησε να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στους πιο αδύναμους.
Σε μια εποχή στην οποία κυριαρχούν οι μικρές ηγεσίες και οι αγορές επιβάλλονται στην πολιτική το παράδειγμά του μας θυμίζει τη σημασία που έχει για τις κοινωνίες η καθοδήγησή τους από έναν οραματιστή, από κάποιον που συνομιλεί με την ιστορία και όχι με τον κομματικό μηχανισμό ή τις δημοσκοπήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου