Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κομματάρχης και «Πλυντηριάρχης» του Καραμανλή ο Πάκης! «Ξεπλένει» δομημένα ομόλογα και «κουμπάρους»


Εντάξει, ο Τσίπρας δεν πήγε τον Παυλόπουλο τυχαία στο προεδρικό μέγαρο και ο Καραμανλής δεν δέχτηκε τυχαία την πρόταση (γιατί έχει κανείς αμφιβολία οτι υπήρξε συνεννόηση). Η σχέση της ομάδας Τσίπρα με το καραμανλικό μπλόκ ήταν και είναι ολοφάνερη και δεν έγινε άλλωστε και καμιά προσπάθεια να κρυφτεί… (και θα έχουμε στο μέλλον να πούμε πολλά γι” αυτή…)

Γράφει ο «Παραταξιακός»
Αυτό που συμβαίνει με τον Προκόπη Παυλόπουλο πλέον όμως είναι πρωτοφανές. Εξελίσσεται σε άξιο «Στρατηγό» της επιχείρησης «καραμανλικό πλυντήριο».
Το θέμα είναι οτι ο Πάκης δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε στενότατος συνεργάτης και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα βρεις όμως καμιά δήλωσή του που να το παίζει «κομματάρχης».
Τι να αφήσεις και τι να πιάσεις… Να αφήσουμε την μπαρουφολογία της πρώτης περιόδου και τα κολλητιλικια με την Ζωή (τα οποία βέβαια μετά κατέληξαν με τον γνωστό τρόπο). Τότε είχε φορέσει ο μανδύα του αντιμνημονιακού. Μόνο παράσημο στην Ζωή Γεωργάντα για το… θάρρος της να αποκαλύψει την «πράσινη» συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ δεν έδωσε!
Να αφήσουμε όλο εκείνο το ύφος και τις δηλώσεις της περιόδου που στήριζαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν απροκάλυπτα. Αποτύπωναν το κλίμα Καραμανλή και τις διαρροές του τύπου «τον πάω τον πιτσιρικά γιατί έχει τσαμπουκά». Ο τσαμπουκάς έγινε μνημονιάρα και όλα ξεχάστηκαν…
Να αφήσουμε τις δηλώσεις του εντός Προεδρικού Μεγάρου (!!!) όπου έπαιρνε θέση ακόμα και για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ υπηρετώντας την γραμμή Καραμανλή και «σκίζοντας» τον μαυρόΤζιτζικώστα.
Ο Παυλόπουλος με ύφος δήθεν θεσμικό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θέση του και να κάνει πολιτική!
Σήμερα όμως ο πρώην μεγαλουπουργός των εγκληματικών κυβερνήσεων Καραμανλή επιχείρησε ένα ακόμα «πλυντήριο» εκείνης της «λαμπρής» πολιτικής εποχής. 
Η αφορμή βρέθηκε στη συνάντησή του σήμερα με τον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Tζ. Κράουτζικ (J.Krawczyk) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αφού είπε τα κλασσικά περί ανάγκης στήριξης από πλευράς Ευρωπαίων έριξε την δήλωση με αυτό το δήθεν… μετριοπαθές- λυπηροθεσμικό – την ρωμιοσύνη μη την κλαις – ύφος του:  «Tο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε το PSI. Την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την πλήρωσε πολύ ακριβά το ασφαλιστικό σύστημα».
Και συνεχίζει έχοντας στο φουλ… την ηλεκτρική  σκούπα που ρουφάει την αλήθεια και την νοημοσύνη μας.: «Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια»!!!!!!
Είδατε τι ωραία ξαναφτιάχνεται η ιστορία; Με θεσμικό και μειλίχιο υφάκι…
Ξεχνάς μεμιάς τις σκανδαλάρες των δομημένων ομόλογων και την κατάρρευση των ταμείων από «γαλάζιους» κουμπάρους και λοιπές καραμανλικές δυνάμεις και ρίχνεις την κλασσική ευθύνη στις γνωστές «τρισκατάρατες» πράσινες κυβερνήσεις . 
Ξεχνάς ποιος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών στο όργιο των προσλήψεων που έριξαν ταμεία, υπουργεία και γενικά την χώρα στα βράχια. (Είχε πλάκα που προχτες δήλωσε οτι οι «δημόσιοι υπάλληλοι στην  Ελλάδα είναι λίγοι». Προφανώς είχε σχέδια να σπάσει κάθε κοντέρ σε όργια προσλήψεων αλλά τον έκοψαν το 2009)
Ξεχνάς οτι ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ψήφισε ως βουλευτής το PSI!!! 
Γενικά ξεχνάς και είσαι έτοιμος να ξαναφάς σενάριο επιστροφής Καραμανλή…
Και κάπως έτσι μετά από δεκαετίες τις οποίες περάσαμε με προέδρους πάνω κάτω ενωτικούς, αποκτήσαμε τον πρώτο πρόεδρο που κινείται διχαστικά!
Σημάδια των καιρών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου