Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Mπλόκο ξανά!


sup-paok-panai-15-15

Μετά την γκέλα από τον Πανθρακικό και ο Παναιτωλικός έφυγε με βαθμό από την Τούμπα (0-0) με τον ΠΑΟΚ όμως να είναι ο… τυχερός της υπόθεσης αφού οι Αγρινιώτες έχασαν απίστευτες ευκαιρίες!




Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε ούτε τον Παναιτωλικό να κερδίσει με αποτέλεσμα να συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις. Η διακοπή δεν ωφέλησε την ομάδα του Ιγκορ Τούντορ που είχε άλλη μια κακή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε στην Τούμπα για να μη χάσει και τα κατάφερε εύκολα. Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο αποδοκίμασε έντονα την ομάδα ζητώντας από την διοίκηση να επέμβει προκειμένου αυτή η κατάσταση ν” αλλάξει άμεσα.Σε σχηματισμό 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο Ιγκόρ Τούντορ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Τζιόλης, Μαλεζάς και Σκόνδρας. Στο κέντρο οι Κάτσε και Γκολάσα με τους Κίτσιου και Ροντρίγκες να αγωνίζονται ως φουλ μπακ. Στην επίθεση για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί οι Μακ, Μπερμπατφ και Αθανασιάδης.
Ο Γιάννης Ματζουράκης ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κούσας και Μαρτίνεζ. Αμυντικά χαφ οι Μάκος και Πάουλο, στις πτέρυγες οι Κάπελ και Βάρντα. Στον άξονα ο Βιγιαφάνεζ και στην κορυφή της επίθεσης ο  Μαρκόφσκι.
Εκτός από την διπλή φάση στο 7ο λεπτό, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακό. Χωρίς φάσεις, χωρίς κάποια ατομική ενέργεια που θα ξεσήκωνε την Τούμπα που ήταν σήμερα εκκλησία. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλα. Οι παίκτες του Ιγκορ Τούντορ προτίμησαν να μη παίξουν με την μπάλα κάτω, αλλά με μακρινές μπαλιές αναζητούσαν τον Ροντρίγκες.  Ο Κροάτης τεχνικός ήταν έξαλλος και σε κάθε διακοπή καλούσε τους παίκτες του για οδηγίες καθώς έβλεπε πως τίποτα δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Τα σεμινάρια που έγιναν όλη την εβδομάδα για ανάπτυξη από τα άκρα και κυκλοφορία της μπαλάς δεν βγήκαν. Η Τούμπα άρχισε τις γκρίνιες και τα πρώτα ξεφωνητά για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ ήταν γεγονός
Ο Παναιτωλικός μπορεί να ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, μετά το πρώτο 20λεπτο πίεσε τον ΠΑΟΚ παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Γιάννη Μαρτζουράκη παίζοντας έξυπνα, οι γραμμές κοντά, έφερε το ματς εκεί που ήθελε. Να εγκλωβίσει τον Δικέφαλο στο κέντρο και από τα πλάγια με τους Κάπελ και Βάρντα να χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Εκεί που υστερούσε ήταν στην τελική προσπάθεια όπως στην φάση του 45ο λεπτού με τον Ρουσκούσεδα να στέλνει την μπάλα άουτ.Στο 7′ μετά από σέντρα του Τζίολη ο Ροντρίγκες βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού. Την κατάλληλη στιγμή την έσπασε στο σημείο του πέναλτι με τον Μπερμπάτοφ, να παίρνει την κατοχή της μπάλας όμως το σουτ  βρήκε πάνω στον Μάκο, δεύτερο σουτ του Μακ και πάλι ο έμπειρος μέσος έκοψε. Στο 38′ ο Μύγας από την περιοχή του Παναιτωλικού έπιασε ένα περίεργο σουτ με την μπάλα, λόγω και του αέρα, να παίρνει τροχιά προς την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος αφού άφησε την μπάλα να σκάσει κάτω με υπερένταση κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τούμπα έγινε πιο φιλόξενη με τους φιλάθλους να προσπαθούν να «σπρώξουν» την προσπάθεια των παικτών του Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Πέλκα στη θέση του Αθανασιάδη που ήταν και πάλι κακός. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου η ομάδα να έχει μια πιο σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι της κάτι που έλειψε στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε από τον Παναιτωλικό στο 59′ όταν ο Βιγιαφάνες βγήκε στην αντεπίθεση, όμως δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος καθώς γλίστρησε με τον Κίτσιου που ακολουθούσε να διώχνει. Ένα λεπτό αργότερα ο Πλέκας συνεργάστηκε με τον Μπερμπατόφ, όμως το σουτ του πρώτου βρήκε πάνω στον Μάκο.
Ο Δικέφαλος στο τελευταίο τέταρτο ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα και είχε στο 80′ την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός μετά από κάθετη πάσα του Μακ βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ μέχρι και το σφύριγμα της λήξης δεν έκανε απολύτως τίποτα επιθετικά ενώ στο τέλος κινδύνεψε να δεχθεί γκολ από αντεπίθεση. Στις καθυστερήσεις ο Πάουλο βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει.
 
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου