Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Λίστα με 10.000 Έλληνες καταθέτες στέλνει η Γερμανία ...

Λίστα με 10.000 Έλληνες καταθέτες στέλνει η Γερμανία


Λίστα με Έλληνες καταθέτες και με πολύ σημαντικά στοιχεία για θέματα φοροδιαφυγής διαβίβασε το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Υπουργείο Οικονομικών. 
  Σύμφωνα με...
πληροφορίες, πρόκειται για πάνω από 10 χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. 
  Πρόκειται για λογαριασμούς που το 2006 είχαν τραπεζικό υπόλοιπο 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και το 2008 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα.  
 Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές.   Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει σειρά φορολογικών κινήτρων για όσους επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες. Μεταξύ αυτών την απαλλαγή του «φρέσκου χρήματος» από τους περιορισμούς των capital controls αλλά και φορολογικά κίνητρα με την κατάθεση  στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης για «οικειοθελή» αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων στο εξωτερικό και το εσωτερικό με καταβολή φόρου και απαλλαγή από «πόθεν έσχες», πρόστιμα και προσαυξήσεις. 
  Επίσης οι τράπεζες, θα επιβραβεύουν τους καταθέτες που χρησιμοποιούν τις χρεωστικές κάρτες για αγορές με πόντους που εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, πολυκαταστήματα κ.λπ. ενώ θα ξεκινήσει και εκστρατεία για την προσέλκυση κεφαλαίων, με επιπλέον κίνητρα, όπως είναι ο εβδομαδιαίος εκτοκισμός αλλά και επιστροφή μετρητών αναλογικά για κάθε 1.000 ευρώ που επιστρέφουν στην τράπεζα. 
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου